Reobrim la cadena d’establiments Botiga Amiga

15 maig 2020 Notícies

La cadena Botiga Amiga de la Fundació Formació i Treball, vinculada al projecte Moda Re-, inicia la reobertura aquesta setmana al Camp de Tarragona. Quedant a l’espera de la determinació de les noves fases per endegar l’obertura de les botigues del Garraf, el Baix Llobregat i el Barcelonès. 

L’equip de Botiga Amiga ha dissenyat el retorn als seus establiments amb l’objectiu d’oferir una experiència de compra segura i agradable. Per aconseguir-ho s’han activat mesures de prevenció vinculades a la gestió dels espais, la manipulació de la roba, i la protecció del personal i la clientela. En l’activitat diària s’han incorporat equips de protecció individual, protocols d’higiene de persones, espais i roba, límit d’aforament, definició d’itineraris dintre dels establiments i noves pautes d’actuació. 

Per definir-les, Botiga Amiga ha pres com a referència fonts sobre la matèria recollides per la Universitat Politècnica de Catalunya (entre elles Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya), pràctiques desenvolupades per grans marques de roba d’abast internacional així com associacions empresarials com ACOTEX (Asociación Empresarial de Comercio Textil, Complementos y Piel). Els estudis preliminars indiquen que la probabilitat de contagi a través de la roba és baix. Això es deu a les característiques poroses dels teixits que mantenen possibles restes víriques enganxades i sense possibilitat de traspassar a cap altra superfície. D’altra banda es confirma que una exposició a més de 56°C  destrueix el virus de la COVID 19.

D’acord amb aquestes dades les botigues posaran en quarantena totes les peces retornades i vaporitzaran a més de 60°C  tota la roba abans d’exposar-la. La higienització dels espais és també una mesura que preveu possibles transmissions. Els establiments ja comptaven amb la mesura d’ozonització, pràctica higiènica que ara s’hi suma a les accions de neteja intensiva i desinfecció que es realitza dos cops al dia, una al migdia i l’altre a la cloenda de la botiga.

Els equips de Botiga Amiga treballen durant tota la seva jornada amb EPI’s i seguint els protocols sistemàticament: col·locació de mascaretes, utilització regular de gel hidroalcohòlic, ús de pantalles protectores fora del taulell, neteja metòdica d’eines i superfícies de treball. Les posicions es mantenen al llarg de tota la jornada per evitar intercanvi d’eines i proximitat.

En línia amb la implementació de nous procediments s’han realitzat canvis en l’activitat habitual per seguir funcionant d’acord amb la normativa de prevenció. Es modifiquen els horaris, tancant amb migdia, per garantir les dues higienitzacions diàries de totes les botigues. També s’allarga el termini de devolucions a 30 dies per minimitzar la impossibilitat d’emprovar-se la roba a botiga.

L’experiència de compra

El procés de compra a la nostra xarxa de botigues ha estat minuciosament dissenyat. A cada establiment de Botiga Amiga una persona de l’equip vetllarà per la seguretat i la comoditat durant tot el procés de compra  Es preveu un aforament del 30% o inferior en funció de les característiques dels espais de manera que l’accés a la botiga serà restringit i controlat, també s’indiquen les distàncies de seguretat entre les persones que esperen en cua, a les quals se’ls dona pas escalonadament. A

bans d’entrar a l’establiment es proporciona de manera sistemàtica gel hidroalcohòlic i es comprova l’ús de mascaretes de protecció, ambdues mesures es consideren obligatòries per accedir a la botiga. 

Un cop dins es vetlla pel manteniment de les distàncies de seguretat entre la pròpia clientela i també amb el personal, així com s’informa sobre els canvis en el procés de compra. La tria de peces de roba es farà directament, ja que els emprovadors romanen temporalment tancats. Un cop s’accedeix a caixa la persona encarregada atén a través d’una mampara protectora de metacrilat i amb els equips de protecció estipulats; es recomana però el pagament amb targeta. VEURE TOTES LES NOVETATS