Reus Compra Responsable, un projecte de futur amb ànima social

15 desembre 2020 Notícies
Featured Video Play Icon

Avui comença el projecte Reus Compra Responsable, un servei de paqueteria verda, sense emissions, que ofereix inserció laboral a persones sense feina en condicions dignes, que no té ànim de lucre i que s’adapta a les necessitats detectades del Comerç de Reus.

Es tracta d’un repartiment a domicili de les compres fetes al comerç de la ciutat amb dos tricicles elèctrics de gran capacitat de transport i una furgoneta elèctrica, amb la previsió d’augmentar aquesta flota segon es vagi ampliant la demanda del servei.

En aquest projecte hi participen les dues principals associacions comercials, Unió de Botiguers i el Tomb de Reus, l’agrupació Comerç Solidari, el Pol Cooperatiu de Reus, l’Ajuntament i la Fundació Formació i Treball.

Com a responsable del projecte i membre de l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (CoopCamp), Gerard Nogués afirma que “és un projecte de paqueteria social que intenta resoldre les necessitats del comerç de Reus i ho fem desenvolupant un model alternatiu a l’oferta que hi ha de les grans multinacionals. La clau ha estat generar una aliança per poder, entre tots, tenir un projecte competitiu en el mercat actual i que ho puguem fer des dels valors de l’economia social i solidària”.

Per portar a terme el repartiment, s’ha contractat personal que es trobava en risc d’exclusió social en el marc d’un itinerari d’inserció laboral a través de la Fundació Formació i Treball. Idoia Jiménez, coordinadora de la Fundació a Tarragona explica que aquest projecte s’ajusta als objectius de l’entitat d’afavorir la inserció laboral de persones vulnerables. “El que volem és que la gent a qui ajudem tingui una feina digna”, ha dit.

Com funciona

L’horari de repartiment a domicili es farà d’11 del matí a 3 de la tarda i de 4 de la tarda a 8 del vespre. La compra es podrà fer a través dels canals que tingui el mateix comerç, ja sigui de manera presencial, per telèfon o en línia.

El programa és finançat per la Direcció general d’Economia Social, Tercer Sector i les Cooperatives, a través de la línia de subvenció Resolució TSF/1434/2020, de Mesures de suport a projectes singulars per a la reactivació socioeconòmica covid-19 per a empreses cooperatives, en el marc del pla de xoc del Decret llei 16/2020, de 5 de maig, i també per l’Ajuntament de Reus, a través del ‘Pla de Reactivació Econòmica i Social’.

Promogut per:

Amb el finançament de:VEURE TOTES LES NOVETATS