Ja disponible el cinquè número de la revista Inclusiva!

23 desembre 2021 Revista Inclusiva

En el mes de desembre hem publicat el cinquè número de la nostra revista Inclusiva. En aquesta nova edició parlem sobre la importància de la salut mental. La pandèmia ha visibilitzat aquestes malalties i també les ha fet créixer. Per això fem una revisió d’alguns problemes que tenen a veure amb la salut mental i que, tot i estar presents a la nostra vida, potser no els hi donem la importància que mereixen. La revista vol sensibilitzar els lectors i les lectores a través de veus d’acadèmics, empresaris, entitats del tercer sector, testimonis i projectes propis.

 

 

El cinquè número de la Inclusiva comença amb la signatura convidada de la Mònica Terribas, periodista i professora, sobre la importància d’escoltar el cervell, entendre-ho, ser conscient d’aquelles coses que ens requereix, cuidar-lo, entrenar-lo, en definitiva, donar-li la importància que requereix. El reportatge està signat per Ariadna Graells, docent, cap d’estudis i responsable de l’Eix Estratègic de Docència i Aprenentatge de l’ESIMar, i per Mònica Alcalá, docent i responsable de l’Eix Estratègic de Responsabilitat Social Universitària de l’ESIMar. Ambdues parlen sobre els problemes que genera la soledat no desitjada i com és un problema que creix de forma exponencial, sobretot tenint en compte que cada cop vivim en una població més envellida.

 

 

En la Conversa Inclusiva parlem amb Aina Plaza, la directora general de planificació en salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Gràcies a la seva posició laboral podem entendre quins són els mètodes que utilitza el govern de la Generalitat per poder donar solució als problemes de salut mental que acusen un percentatge de la població de Catalunya i també quines són les previsions, de cara el futur, per millorar el servei psicològic i psiquiàtric actual del Departament de Salut i així poder tractar a més gent. Dins de l’aparat Visió RSC parlem amb el departament de RRHH d’ALDI España per conèixer la seva política d’ajuda als seus treballadors i treballadores. Tenen un servei d’ajuda psicològica totalment anònim per tota la seva plantilla per poder millorar la seva salut mental en tot el que puguin.

 

 

També s’inclou l’apartat de l’Actualitat del Tercer Sector on comptem el treball que fan AMMFEINA, Càritas Barcelona, Fundació Joia i Grup Pere Mata. Són entitats que lluiten per impulsar el treball de les persones que tenen problemes de salut mental, per aconseguir humanitzar les migracions, per donar veu al talent que tenen els i les joves amb trastorns de salut mental i que creen llocs de rehabilitació comunitària per ajudar a totes aquelles persones que ho necessiten.

En parlem de com afecta la salut mental dins de les empreses d’inserció, que és allò que els aporta a les persones que comencen a treballar després d’un període d’incertesa i de com els hi ha afectat mentalment la pandèmia a ells i elles. També destaquem els nostres projectes alimentaris i tèxtils que treballen constantment per reduir els residus que generem. I per acabar, recomanem als lectors i lectores unes propostes culturals molt interessants en les que es destaca la salut mental.

Podeu llegir el núm. 5 de la revista Inclusiva tot seguit en aquest enllaç

També la podeu llegir en castellà aquí.

Esperem que la gaudiu!VEURE TOTES LES NOVETATS