Setmana Internacional del Compost. Per una sostenibilitat social i medioambiental.

07 maig 2021 Notícies

Del 2 al 8 de maig se celebra la Setmana Internacional del Compost (ICAW 2021), la qual es dedica a la divulgació i conscienciació de la importància de la separació correcta de residus orgànics vegetals i el seu tractament per utilitzar-lo com a compost.

Els beneficis del compost i el seu ús en l’agricultura es remunten al paleolític. Però d’uns anys ençà, la valorització dels residus generats per la societat n’ha reprès l’ús.

Es considera que entre el 35 i el 50% de les deixalles de cada bossa d’escombraries és material susceptible de ser compostable. A Catalunya, segons l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya, es recullen de manera selectiva més d’un milió de tones de residus orgànics, els quals es tracten en més de 70 plantes de compostatge. A més de generar llocs de treball locals, aquesta valorització del residu produeix 300.000 tones de compostos anuals que tenen un impacte clar en el nostre planeta, ja que s’aconsegueix una reducció de 350.000 tones de CO, quantitat que equival a les emissions que produeixen 200.000 vehicles durant un any. 

Des d’aquesta visió de triple impacte, Formació i Treball forma part del projecte SIRCLES, un projecte comunitari en l’àmbit europeu i mediterrani a través del qual nou socis de set països col·laboren per sumar esforços entorn de la cura del planeta, la creació d’ocupació social i l’economia local.

El primer pas és prendre consciència, i tots podem formar part d’aquest procés. No és necessari tenir una àrea de compostatge, tan sols separant els residus orgànics i vegetals de manera adequada contribuïm a convertir en un recurs el que inicialment era una deixalla.

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS