Silvio, beneficiari del programa Reincorpora Tarragona: “Ara tinc estabilitat i suport laboral”

28 desembre 2022 Tarragona

El programa Reincorpora, és un programa que treballa per la inserció laboral de persones sota mesures judicials que la Fundació Formació i Treball gestiona a la delegació de Tarragona.

Silvio és una de les persones beneficiàries que ha participat al programa i ha aconseguit trobar feina en una empresa d’inserció dins del seu itinerari de millora de competències.

Després de portar un temps fora del món laboral ordinari “ara tinc l’estabilitat i el suport laboral pel qual vaig vindre i vaig deixar la meva família a Bulgaria” afirma Silvio.

Buscant una oportunitat laboral i una millora de la qualitat de vida va marxar de Bulgaria i es va instal·lar a la zona del Baix Penedès on va obtenir algunes feines precàries sense contracte. Després, donada la situació precària va incórrer en uns delictes i va ingressar al centre penitenciari Mas d’Enric on ja ha passat dues terceres parts de la condemna i ara està en tercer grau per tal de treballar la seva inserció en un règim de semillibertat.

Des del primer moment que el CIRE (Centre d’Iniciatives per la Inserció), li va proposar realitzar el programa Reincorpora, es va mostrar molt motivat i amb ganes de poder aprofitar l’oportunitat per a poder tindre un contracte de treball.

Dins del seu pla de treball, es va detectar la necessitat de fer una formació ocupacional que li donés unes competències tècniques d’una professió. Va decidir fer una formació de mosso de magatzem i carretoner, un àmbit que ja havia treballat anteriorment, però mai s’havia format i necessitava un reciclatge laboral. Va cursar-lo durant tres mesos, superant l’examen de carnet de carretoner, i per acabar fent unes pràctiques per tal de millorar i completar els coneixements en un entorn laboral.

Un cop, finalitzat, va decidir dur a terme una cerca activa de feina, ja que necessitava una font d’ingressos per estabilitzar la seva situació i va sorgir una vacant a l’Empresa d’Inserció de Formació i Treball, on buscaven un mosso de magatzem amb carnet de carretoner. Després de superar el procés de selecció i veure que encaixava amb els requisits de la plaça, a mitjan de novembre va entrar a treballar.

També com a part del seu itinerari va realitzar una xerrada a l’institut Pere Martell (acció que s’emmarca dintre de les APS (Aprenentatge i Servei), activitats programades per als usuaris/ies dintre del seu itinerari perquè puguin desenvolupar algunes competències transversals), per parlar del seu cas i la seva situació anterior, penitenciària i actual. “Val la pena contar la meva història si amb això puc fer que un noi adolescent reflexiones per no cometre els mateixos errors que jo”. Una toma de contacte amb els joves on es va reflexionar sobre les segones oportunitats, la formació i les conseqüències dels nostres actes.

 

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS