SIRCLES inicia per segona vegada el curs de gestió de residus orgànics i compost

08 setembre 2022 Notícies

El projecte SIRCLES inicia avui 8 de setembre de 2022 la segona convocatòria del curs de gestió de residus orgànics i compost a Vila-seca (Tarragona). Un curs, que tindrà les mateixes característiques que l’anterior, ja que l’experiència prèvia ha fet identificar les coses a millorar i oferir d’aquesta manera una millor formació i atenció als i les nostres alumnes.

Així doncs, després de l’èxit de la primera convocatòria, el projecte SIRCLES tornarà a formar a 13 alumnes entre el 8 de setembre i el 13 d’octubre. Es tracta de 8 dones i 5 homes, tots ells, llevat de tres, de Vila-seca, i són persones que tenen dificultats per trobar feina i actualment no estan estudiant, i que aquest curs serà una molt bona oportunitat per integrar-se en el món de l’economia circular.

Aquestes persones han estat seleccionades entre un total de 30 candidats i candidates preinscrits/es al curs, a través d’una entrevista de diagnòstic. En aquest sentit, volem agrair a l’Ajuntament de Vila-seca la difusió del curs que va a fer a l’inici de l’estiu quan es va obrir el període de preinscripció al curs.

Les persones que participaran en el curs es formaran en habilitats tècniques (Educació mediambiental per a la separació de restes orgàniques, Recollida de restes orgàniques, Gestió d’àrea de compostatge i Agricultura ecològica), habilitats transversals (cognitives, socials i relacionals) i habilitats d’emprenedoria.

El curs tindrà una durada de 100 hores. Les classes seran molt pràctiques i durant les sessions d’habilitats tècniques, els i les alumnes tindran la possibilitat d’aprendre a una àrea de compostatge que va començar a funcionar el maig passat, gràcies als i les alumnes seleccionats durant la primera convocatòria.

Les persones que participen en el curs hauran d’assistir almenys al 80% de les sessions impartides i hauran de superar les tres proves de les habilitats tècniques, transversals i d’emprenedoria. Al final de les sessions, les persones que hagin superat la formació, rebran un certificat.

Finalment, 6 de les persones que hagin superat el curs, seran seleccionades per substituir els treballadors i treballadores que actualment treballen a la nostra zona de compostatge. Les persones contractades treballaran durant un període de sis mesos a l’àrea de compostatge de Torre d’en Dolça, a Vila-seca, a partir del novembre de 2022.

Sobre el projecte SIRCLES: 

A través de l’àrea de compostatge ubicada a Torre d’en Dolça, Vila-seca, el projecte SIRCLES ofereix formació al voltant de la gestió de residus orgànics biodegradables i aconsegueix la inclusió social i laboral de les persones en risc d’exclusió social.

Aquest projecte finançat per l’ENI CBC Med, on participem 7 països de la Mediterrània (Tunísia, Grècia, Palestina, Líban, Jordània, Itàlia i Catalunya), està liderat per l’Agència Catalana de Residus i té una durada de trenta mesos (del febrer del 2021 a l’agost del 2023).

Es tracta d’un projecte d’inserció social que té tres objectius principals:

  • La inserció laboral de dones i joves en risc d’exclusió social a través de la formació en gestió de recursos orgànics i la contractació d’aquestes persones en els pilots del projecte.
  • La posada en marxa, continuïtat i replicabilitat d’àrees de compostatge en els pilots dels socis participants.
  • Aconseguir una economia circular: Gestió de residus orgànics – Elaboració del compsot i ús del compost en agricultura ecològica – Ús dels productes agrícoles generats per part dels generadors dels residus orgànics.


VEURE TOTES LES NOVETATS