Volem un planeta habitable per la humanitat que ens succeirà

Els nostres actes més quotidians tenen una empremta mediambiental

Educació Ambiental

És moment de… re-pensar

Des de Formació i Treball, creiem fermament que l’educació és un dels principals instruments per aconseguir el respecte i la cura del planeta, en especial dels seus recursos, així com el benestar de les persones.

Després de més de trenta anys de trajectòria que avalen el projecte de reutilització i reciclatge tèxtil, és moment (ara més que mai) d’avançar en pro de la primera R, la reducció. Ja no n’hi ha prou amb allargar el cicle de vida del residu, redefinir-ne el procés productiu per tal d’afavorir-ne el reciclatge, disposar de nous usos d’aquesta matèria per tornar-la a convertir en recurs… Cal promoure, fomentar i impulsar el pensament crític i actiu de la societat per assolir el primer objectiu, i principi bàsic, de responsabilitat amb el nostre planeta: REDUIR.

És imprescindible disminuir els hàbits de consum a nivell de béns i de despesa energètica amb la finalitat de contribuir a disminuir el seu impacte negatiu sobre el medi ambient. No aconseguirem evitar aquest impacte, però si afeblim el seu creixent ritme contaminant. com assolir aquesta adquisició de nous hàbits? Considerem que la clau és l’educació, la informació (per generar consciència) i la sensibilització permanent en la matèria.

Ara, és més necessari que mai treballar

per la conscienciació sobre la reutilització.

Dins la jerarquia de residus, la primera és la reducció, per això considerem l’Educació Ambiental una peça clau per fer protagonista la ciutadania de la seva pròpia transformació sostenible i ecològica: per avançar cap a un consum responsable i la cura de casa nostra comuna. A través d’una correcta i completa sensibilització en matèria de sostenibilitat mediambiental i social, és possible fomentar el reciclatge tèxtil i orgànic entre la població.

Com a agents actius del canvi, per tal de transmetre nous coneixements d’una forma entretinguda, impartim sessions d’educació ambiental, formem a personal docent i participem en accions ambientals de consum responsable.

A través de totes aquestes activitats:

 

Promovem valors

de sostenibilitat, justícia i solidaritat entre persones joves i adultes.

Generem consciència

sobre la importància dels models de consum i els compromisos com a consumidors en el canvi social.

Creem noves expectatives

sobre la utilització dels productes tèxtils que ja no es fan servir, així com el reciclatge sostenible i el respecte amb el medi ambient.

Guies educatives

 

En col·laboració amb Moda re-, s’ofereixen 6 unitats didàctiques orientades a persones a partir dels tres anys fins edats adultes, amb varietat de continguts i activitats ad hoc de cada edat per tal de fomentar el compromís ambiental i social.

Activitats i Tallers

 

Des de Formació i Treball posem a disposició el programa de Formació per Formadors per a personal Docent i el programa d’Ambaixadors/es per a joves i infants.

Servei tècnic

 

Acompanyament personalitzat per tal que puguis implementar accions de sostenibilitat ambiental a la teva organització o centre educatiu.

0

“És altament destacable com es tracta la temàtica del consum de la moda. Al final es confirma com aquest taller permet ser tractat en diferents assignatures i alhora també vincular-ho als Objectius de Desenvolupament Sostenible. Els recursos pedagògics ensenyats són valuosos.”

Tècnica educadora ambiental. Comunitat de Madrid