Talher i la Fundació Amiga: la consolidació d’una aliança per la inserció laboral

07 agost 2017 Notícies
aliança
  • L’objectiu és capacitar les persones perquè puguin fer el pas a l’empresa ordinària
  • El conveni es tradueix a treballs de manteniment de franges de protecció contraincendis, eliminació d’espècies invasores i recuperació d’espais

 

La Fundació Amiga i l’empresa Talher apostem per treballar unides per la inserció al mercat laboral de persones en risc d’exclusió social. Potenciar la inclusió de persones en situació de vulnerabilitat és comptar amb proveïdors d’economia social. Una de les empreses que s’han implicat amb els valors de la Fundació Amiga és Talher, una companyia especialitzada en obres i serveis de jardineria i forestal, recollida de residus, neteja viària i educació ambiental que, a banda de comptar amb un 10% de professionals provinents de col·lectius vulnerables dins la seva pròpia plantilla, ha contractat els serveis de la Fundació Formació i Treball per dur a terme treballs de manteniment de franges de protecció contraincendis, eliminació d’espècies invasores i recuperació d’espais per a les pastures.

Es tracta d’una contractació que té història. Mesos enrere, Talher va signar un conveni de col·laboració amb la Fundació Amiga i ara s’ha consolidat aquesta aliança amb la contractació de treballs concrets. Per dur a terme aquests treballs, s’han incorporat tres treballadors que estan realitzant el seu itinerari corresponent d’inserció i un encarregat. Tots ells han realitzat aquesta recuperació d’espais naturals de la serralada de Collserola a través del desbrossament i neteja de camins i la creació de tallafocs.

Un dels noms d’aquesta història és Mohamed. Després de realitzar l’itinerari d’inserció a la Fundació Amiga, en Mohamed ha entrat a formar part de la plantilla de Talher. Va arribar fa quinze anys a Catalunya i se sent molt afortunat de tenir l’oportunitat de treballar en l’àmbit forestal: “Al Marroc treballava a la muntanya als serveis de neteja de boscos, però em vaig quedar sense feina i no hi havia treball enlloc”. Per aquest motiu va decidir començar una nova etapa, primer a Almeria i un any després, a Catalunya, on afirma sentir-se molt ben acollit: “els catalans tenen la voluntat d’ajudar i sempre estan oberts a donar un cop de mà a qui ho necessita”.

Talher ha obert la mà al Mohamed, després del seu pas per la Fundació Formació i Treball: “estic molt content perquè després d’anys de viure en una situació irregular he tingut la sort de treballar en un àmbit on tinc experiència i m’han ofert recursos que per arribar on estic avui”.

L’empresa amiga Talher ha confiat en Formació i Treball i els principis propis de la Fundació per dur a terme un servei de qualitat, eficient i solidari. Després del conveni de col·laboració que l’empresa va dur a terme prèviament, aquesta contractació de serveis suposa un pas més. Contractacions com aquesta posen de manifest que generar oportunitats per a persones que viuen situacions difícils per accedir al mercat laboral depèn en gran part de l’interès i la voluntat de les empreses d’apostar per la inclusió.

Talher va més enllà d’aquest compromís inicial i finalitzat l’itinerari ha incorporat a en Mohamed a la seva plantilla. L’objectiu de Formació i Treball és capacitar les persones perquè puguin fer el pas a l’empresa ordinària i gràcies a empreses compromeses com Talher això resulta una realitat.VEURE TOTES LES NOVETATS