Tast de vins, formació essencial per a professionals de l’hostaleria

29 maig 2017 Notícies
formació tast vi hostaleria

Formar-se, formar-se i no deixar mai de formar-se. Aquesta és la clau per aconseguir superar les dificultats que molts cops se’ns presenten al llarg de la nostra vida professional. Per aquesta raó, des de la fundació insistim profundament en ampliar coneixements en diferents disciplines. Una de les que més potenciem és l’hostaleria i la restauració, motiu pel qual hem organitzat el curs d’iniciació al tast de vins.

Un total de 28 participants, procedents del programa Impulsa’t i d’altres que es troben en plena formació de cambrer/a de sala, han estat els protagonistes del taller. El tret de sortida de la jornada ha estat l’explicació de com neix el vi, quin és el procediment d’elaboració i per què casa nostra és terra vitivinícola.

Un cop la teoria ja ha arribat a les nostres ments, hem redescobert el vi des d’una altra perspectiva: la dels sentits. Vista, olfacte i gust. Ens mirem la copa, la movem suaument, l’apropem al nas, tanquem els ulls, portem la copa als llavis, ens mullem el paladar i cap avall. Què sentim? Què ens evoca el gust del vi? Què en podríem dir?

Un cambrer de sala amb capacitat de proposar, aconsellar i valorar l’oferta vinícola de la carta de qualsevol restaurant és un avantatge molt important a l’hora de trobar feina. Ser un professional format és sinònim de ser un professional qualificat i tenir més possibilitats d’obtenir aquella feina que fa tant de temps desitges aconseguir. Per això formem, perquè creiem en aquell futur que tots ens mereixem, perquè les oportunitats arriben si les perseguim i la formació ens dóna rodes per anar més ràpid en aquesta persecució!VEURE TOTES LES NOVETATS