Trobada del projecte ERASMUS + WISE a França

30 maig 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball ha participat aquest mes de maig a l’esdeveniment organitzat per l’entitat francesa Brigades Nature, a Dardilly (Lyon, França), que portava per títol Learning, Teaching, Training Activities, C2. Work integration policies for disadvantaged workers through social enterprises and public-private partnership – sustainable approach for labor market integration of low skilled adults. Aquesta trobada, que va durar una setmana, va servir per descobrir a les entitats participants la similitud entre els innumerables mètodes i metodologies existents en la forma de treballar de les empreses socials de França. 

El C2 a Lyon va ser una oportunitat per compartir experiències, idees i bones pràctiques entre tots els partners que participen al projecte.

En aquest sentit, des de Formació i Treball vam realitzar una sessió a través de la qual es van poder veure els materials educatius elaborats pels nostres tècnics d’intermediació laboral, destinats a tots i totes els i les participants del programa d’integració del projecte WISE. L’objectiu d’aquesta sessió era donar a conèixer als nostres partners aquests materials educatius destinats a millorar les competències digitals, numèriques i alfabètiques dels i les treballadores de l’empresa d’inserció. 

Va ser una experiència molt enriquidora on l’equip va poder conèixer diferents formes de treballar en l’empresa d’inserció així com altres serveis que desenvolupa l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, Brigades Nature. En aquest esdeveniment també van participar les entitats Brigades Nature, ENSIE Networking, Rose Romania Network i Atelier Fara Frontiere.

Els últims dos dies de la setmana, en el mateix lloc, es va celebrar el Transnational Meeting. En aquest esdeveniment, es va fer seguiment dels objectius del projecte, les tasques a realitzar i les responsabilitats acordades, a banda d’acordar els pròxims objectius a seguir. 

En el projecte ERASMUS +, WISE (Work Integration Social Enterprises) for Digital Upskilling participen empreses d’Inserció d’arreu d’Europa, actors essencials del procés d’inserció per a persones en situació de vulnerabilitat. En molts casos, aquestes empreses són proveïdores d’altres serveis per aquestes persones com formació professional, orientació laboral o Programes d’Entrega Social entre d’altres. Els WISE, com Formació i Treball, compleixen la seva missió d’interès general per facilitar l’accés i la inserció de persones en situació de vulnerabilitat al mercat laboral ordinari, com a principal objectiu. VEURE TOTES LES NOVETATS