Un aparador de la diversitat (notícia publicada a La Vanguardia)

23 juliol 2018 Notícies

La Pionera, l’espai de la gent que comença, té lloc els caps de setmana al Passeig Calvell del Poblenou de Barcelona.

Les nostres pioneres i pioners compromesos amb la gent i l’entorn

El perfil de les pioneres i pioners és el de persones amb idees, il·lusió i passió, persones que comencen i que respecten els valors socials, ambientals i comunitaris. Cal subratllar que el 74% de les iniciatives inscrites estan totalment compromeses amb l’equitat de gènere, un aspecte que es té en compte a l’hora de fer la selecció final. També destacar que la forma jurídica del 57% de les iniciatives que s’han inscrit a La Pionera és en treball autònom i el 13% cooperativa. El 75% de són persones residents a Barcelona i el 20% d’aquestes del districte de Sant Martí. Les inscripcions per participar-hi es mantindran obertes per tal d’assegurar que tothom pugui optar a oferir les seves idees emprenedores a La Pionera.

Estava previst que La Pionera s’inaugurés el passat 7 d’abril, tot i així, per raons meteorològiques els organitzadors van decidir aplaçar-ne l’obertura fins a aquest cap de setmana.  Ara sí, ja està tot a punt perquè aquest dissabte obri amb totes les forces.

La Pionera és un projecte pioner impulsat per la Fundació Formació i Treball en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, on hi participen també Cultura VivaBarcelona Activa, l’ICUB i el districte de Sant Martí. Una nova proposta en la que no ha faltat la col·laboració també de makers, professionals de l’art i el disseny i comerciants del Poblenou. Tots plegat amb un objectiu comú: lluitar per l’empoderament i la dignificació de col·lectius amb dificultats d’accés al mercat laboral, la Pionera vol esdevenir una finestra al món laboral per a tot tipus de persones emprenedores.VEURE TOTES LES NOVETATS