Un canvi de consciència en la solució a la Pobresa Energètica

13 març 2019 Notícies

Sabies que al voltant del 15% de la població espanyola no ha pogut escalfar adequadament el seu habitatge o ha tingut problemes per pagar el rebut de la llum el 2018? La setmana del 17 al 22 de febrer es va celebrar la Setmana Europea de la lluita contra la Pobresa Energètica.

La pobresa energètica és la situació en la qual una família que viu en un llar és incapaç de pagar una quantitat d’energia suficient per a la satisfacció de les seves necessitats domèstiques i/o quan es veu obligada a destinar una part excessiva dels seus ingressos a pagar la factura energètica del seu habitatge, una problemàtica que afecta a 1.100 milions de persones en el món, entre 50 i 125 milions a Europa i 6,8 milions a Espanya.

Font: Barcelona.cat

El dret a l’energia com un dret humà i fonamental és el que exigeixen les organitzacions que lluiten contra la pobresa energètica.

En el territori de Barcelona s’han fet diverses actuacions per abordar aquesta problemàtica: atenció directa, en les quals s’orienta a l’usuari i se li dóna informació, acompanyament i atenció domiciliària, en la qual una tècnica es desplaça a l’habitatge per realitzar un diagnòstic. Malgrat els esforços, la pobresa energètica continua afectant a més del 7% de les llars catalanes.

  • Unir-te i participar a Twitter mitjançant l’ús de l’etiqueta: #pobrezaenergética.
  • Difondre els vídeos de la campanya “Junts podem lluitar contra la pobresa Energètica”.
  • Exigir que la pobresa energètica estigui en la primera línia de les prioritats dels diferents partits en les pròximes eleccions europees (#eleccioneseuropeas).

Coneix els teus drets energètics, difon-los i participa més activament en la lluita contra la pobresa energètica. Recorda que tots podem ser part de la solució!

 

Equip de Qualitat i Medi Ambient de Fundació Formacio i Treball

 VEURE TOTES LES NOVETATS