Un any més apostem pel medi ambient i la sostenibilitat

24 desembre 2018 Notícies
Featured Video Play Icon

Aquest any la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus ha estat triple! a més de mantenir el nostre treball de consciènciació ètica i reducció del residu a través del projecte Roba Amiga i la seva Reutilització tèxtil, enguay hem ampliat la nostra vinculació a la sostenibilitat apostant pel Reaprofitament alimentari, així com Allargant el cicle de vida de les joguines en desús.

Les accions concretament van ser:

Malbaratament d’aliments: Les accions van estar constituïdes per una breu presentació sobre malbaratament, amb la finalitat de generar consciència de la situació actual a la comunitat universitària i en altres participants de la Tercera Jornada Recircula de la UPC
(https://www.upc.edu/gestiosostenible/ca/recircula). Després, els participants de la jornada van tenir l’oportunitat de gaudir d’un esmorzar-dinar d’aprofitament, on se’ls va explicar als comensals que tot el que s’ha exposat responia a donacions (excedents generats per cadenes de consum), i havia estat possible gràcies al projecte de gestió Alimentària de la l’Escola d’Hostaleria D’ins, amb la consigna de no deixar res per llençar, assolint el 100% del consum de la proposta.

Llarga vida a les joguines: Tal com es va plantejar, es va realitzar en una primera fase la recollida de joguines donades als Punts Verds, i es va fer una selecció segons especificacions emanades del Ajuntament de Barcelona, per a la posterior gestió en casals a través
del programa Renova l’Ajuntament de Barcelona. En total, es van conformar 20 caixes per lliurament, amb al voltant de 250 joguines; participant de manera directa en la gestió un total de 6 persones (triatge, transport, coordinació). La resta de joguines seleccionats, va seguir la línia de producció executada per l’organització. Una segona fase, , involucra l’exposició de les joguines elegits com emblemàtics pel seu valor històric o social el dia 28 de desembre a la Fira de Nadal 2018, a la Plaça Catalunya; a més de l’participació d’una taula rodona sobre experiències de consum responsable de joguines.

Amb l’execució d’aquestes dues activitats, des de Formació i Treball, estem evitant la generació de 1.229,81 Kg de residus, quantitat que equival a un estalvi de 14.779,80 Kg de CO2.

Amb la col·laboració de:


VEURE TOTES LES NOVETATS