Un taller de cures a domicili en el marc del projecte PASIC

20 octubre 2022 Projectes

El projecte PASIC ha realitzat durant el mes de setembre un nou taller per les usuàries del projecte: un taller de cures a domicili a les instal·lacions de la FAD (Fundació d’Atenció a la Dependència). Al taller, que és el cinquè monogràfic realitzat dels sis que es van plantejar en el projecte, les usuàries van poder aprendre i posar en pràctica la labor de les cures i l’atenció domiciliària a persones en situació de dependència.

El projecte PASIC, que es va iniciar al gener del 2022, és un programa emmarcat dins la conovocatòria Projectes d’Iniciatives Socials 2021 – Inserció Sociolaboral, de la Fundació Bancària “La Caixa”. L’objectiu principal del projecte és abordar la inerció laboral de persones vulnerables a l’àmbit dels serveis de suport domiciliari. Aquest projecte representa una aliança entre tres entitats: la Fundació d’Atenció a la Dependència de Sant Joan de Déu, Càritas Diocesana de Barcelona i la Fundació Formació i Treball per tal de visibilitzar i donar valor als i els treballadores del sector domèstic, així com dignificar aquesta professió tan castigada.

El projecte planteja, a més, la importància de millorar l’ocupabilitat de les persones participants, mitjaçant la realització de 6 monogràfics i 2 cursos de formació específics, orientats a la millora de competències bàsiques, professionals i transversals. Així, des de començament d’any s’ha atès en el marc del projecte PASIC un total de 80 persones, de les quals 46 han trobat feina al mercat ordinari, 35 de les quals al sector domèstic i 27 han realitzat (o estan realitzant) accions formatives.

Finalment, l’últim monogràfic del projecte es realitzarà aquest mes d’octubre, i en ell les usuàries rebran un taller virtual relacionat amb l’atenció a les persones en el procés final de la vida.

                         VEURE TOTES LES NOVETATS