Un total de 50 entitats han participat en el Programa d’Entrega Social de roba aquest 2018

11 abril 2019 Cornellà de Llobregat

Som allò que aconseguim superar! Un any més, des de la Fundació Formació i Treball fem un balanç molt positiu del Programa d’Entrega Social que gestionem, gràcies al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, amb les diferents entitats que fan acció directa amb persones en risc d’exclusió social del territori de Barcelona i Tarragona.

La roba és la base de les nostres entregues i aconseguir la promoció de l’autonomia de les persones, mitjançant l’elecció de la roba, és el nostre model d’actuació. Per fer-ho, proporcionem a totes les entitats participants al programa, la possibilitat d’adquirir xecs socials per un valor econòmic entre 250 i 500€ (en funció de les persones que atenen). L’objectiu, és que des de les entitats, puguin distribuir els xecs, que tenen un valor econòmic de 10€ cada un, entre les persones que atenen. D’aquesta manera, els i les beneficiàries poden accedir a les diferents botigues solidàries –Botiga Amiga- on es desenvolupa el projecte per bescanviar aquests xecs per roba.

Posar en marxa aquest programa és un treball en xarxa entre les diferents entitats col·laboradores mitjançant el qual aconseguim dignificar les entregues. És una forma en com la persona pot accedir a la Botiga i escollir la peça de roba que necessita en funció dels seus gustos i preferències. D’aquesta manera, ens allunyem de la lògica assistencialista i fem que els i les beneficiàries accedeixin a una botiga normalitzada en la que són uns clients més.

Enguany, han sigut 3.804 persones les que s’han beneficiat del programa de la roba gràcies a les 50 entitats participants del territori de Barcelona i Tarragona. Entitats com CEAR, Bona Voluntat en Acció, IRES o Filles de la Caritat han sigut algunes de les entitats participants més actives en la derivació de persones a les nostres botigues.

L’entrega social de roba genera un impacte social positiu molt rellevant però és important destacar que aquestes entregues són possibles a les recollides diàries de roba que duem a terme a diferents centres i punts de recollida així com la tria, selecció i classificació que fan posteriorment les persones que treballen per fer possible l’aprovisionament de les botigues. Aquestes persones, són persones contractades a través de les nostres empreses d’inserció i que fan possible la viabilitat del programa. Estem estimant fins a un total de 100 persones en processos d’inserció laboral que col·laboren en aquest procés. A més, i destacant el model d’economia circular sota el qual treballem, la donació de roba és una forma en com entre tots, aconseguim donar-li una segona vida, reciclant-la o reutilizant-la sempre i quan estigui en bones condicions.

 

    Formació i Treball                 Resultado de imagen de Departament de Benestar


VEURE TOTES LES NOVETATS