Una desena de persones participen en el projecte Teixint Futur, una iniciativa de confecció tèxtil per millorar la seva ocupabilitat

18 febrer 2021 Notícies

Una desena de persones han participat en la iniciativa Teixint Futur, un itinerari que ha inclòs un curs de confecció tèxtil, que forma part de la convocatòria 2020 INDITEX de Càritas Espanyola. L’itinerari es va iniciar al setembre i s’ha allargat durant sis mesos. Les persones participants han estat derivades per Càritas Diocesana de Barcelona. Per la normativa COVID, la programació del curs s’ha estructurat en funció de les capacitats de les aules, amb desdoblament de classes i simultaniejant formacions professionalitzadores i transversals. El curs s’ha complementat amb pràctiques no laborals en empreses tèxtils.  

Aquesta formació s’ha realitzat en el marc de l’itinerari que ha englobat diferents accions com són el seguiment tutorial individual, activitats complementàries i suport a la recerca de feina i intermediació laboral amb empreses. S’han executat activitats complementàries com per exemple:

– Xerrada de la Teresa Valverde, docent de la UB (Universitat de Barcelona), que forma part del grup UB d’Innovació Docent ATESI, que va parlar sobre la realitat de l’àmbit tèxtil actual i els reptes de futur.

– Masterclass i muntatge de Mostra de Treballs en l’aparador de la botiga, a càrrec del Jordi Rojas Tortosa, aparadorista amb més de vint anys d’experiència al grup Benetton.

A més, a la iniciativa s’hi ha incorporat la filosofia de l’Aprenentatge Servei, que convida a l’alumnat a compartir amb la comunitat allò que han après. Amb aquesta metodologia com a referència, l’alumnat ha après a fer videotutorials sobre alguns dels coneixements tècnics apresos. Per exemple, una alumna s’ha atrevit a explicar com s’estampa una peça de tela amb el suport d’un pinzell, i una altra mostra com decorar una samarreta de tirants amb volants sense sobrecarregar-la, entre d’altres.

 

El balanç d’aquest projecte ha estat molt positiu i ja s’ha confirmat que al mes d’abril arrencarà una nova edició.

Amb el suport de:VEURE TOTES LES NOVETATS