Projecte Àpats en companyia: una prova pilot per la gent gran a Tarragona

05 juny 2019 Notícies

Des de Formacio i Treball apostem per projectes socials que potenciïn la suma de petites accions quotidianes, però de grans ensenyaments. És per això, que junt amb l’Institut Municipal de Serveis Socials s’ha posat en marxa un prova pilot del projecte social sota el nom Àpats en companyia, amb l’objectiu de combatre la solitud de la gent gran. Aquesta iniciativa va començar a la Llar de Pensionistes i Jubilats de la Granja,  el passat dia 3 de juny.

Aquest és un projecte d’intervenció comunitària per prevenir i detectar l’aïllament i el risc social de les persones grans, mitjançant l’oferiment d’àpats en llars municipals de gent gran. Està orientat a potenciar un envelliment actiu i saludable, amb la intenció de cobrir dues necessitats bàsiques: proporcionar una alimentació adequada i facilitar un espai relacional de vincles d’amistat i de connexió amb la comunitat.

Les persones que vulguin acollir-se a aquest servei han de sol·licitar-ho al registre general de  l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament o a l’Oficina de la Gent Gran. A més han d’estar empadronades a Tarragona, tenir més de 65 anys i ser persones autònomes i amb les capacitats cognitives adequades per poder mantenir relacions socials adequades.

El dinar casolà, elaborat cada dia, es servirà en una taula compartida de dilluns a divendres (no festius) des de les 13:00h a les 15:00h amb un preu reduït de 5,60€ per àpat.

La nostra Fundació és la que s’encarregarà de gestionar el projecte. Actualment treballem amb el projecte menjador Social de Tarragona Taula Amiga per a l’entrega social d’menus preparats i aliments frescos a persones en situació de vulnerabilitat social, derivades pels serveis socials de l’IMSST. El menjador  Taula Amiga és un espai còmode, proper i de conversa que s’emmarca sota l’estètica d’un restaurant. Taules per a quatre persones, acompanyades de servei de cuina i sala. Tot sota l’objectiu de normalitzar i anar més allà de l’assistència, trobar un punt de convivència i interrelació entre usuaris, voluntariat i professionals amb la finalitat de fomentar la integració i la millora d’habilitats socials.

Es per això que també col·laborem amb diverses iniciatives per a proveir aliments a diversos col·lectius en risc o situació d’exclusió social.

                             VEURE TOTES LES NOVETATS