Una nova mirada al taller “Què veus?”

14 gener 2019 Notícies

Imatge “La Mira” https://www.lamira.cat/histories/1076/quan-mai-surts-a-les-fotos

“Què veus?”  és un taller fotogràfic dirigit per la fotògrafa Mariona Giner que té com a objectiu proporcionar eines reals, permanents i útils per l’alumnat i reforçar la labor de l’Entitat, a més d’actuar com a pont de comunicació entre diferents realitats socials i diferents cultures mitjançant la fotografia. Ja fa més de 5 anys que des de la Fundació realitzem aquest taller amb diferents col·lectius de la mà de la Mariona.

Fa unes setmanes vam tenir la oportunitat d’obrir les portes de la Fundació a la Paula, una periodista de LA MIRA, que va acompanyar als alumnes del taller de fotografia “Què veus?” durant tota la sessió.

Després de passar un dia sencer amb tot l’equip, la Paula va extreure cada un dels detalls que va viure dins l’aula i ho ha plasmat en una notícia publicada a La Mira i que podeu llegir aquí .

Es van generar debats de tot tipus; sobre els prejudicis entre les persones migrades i les catalanes, la feminitat i el maquillatge, la roba, el racisme, les relacions entre botiguers o cambrers amb els clients… posant sobre la taula les diferències entre totes les cultures presents a l’aula. Un ambient distès, relaxat, va acabar obrint les portes a començar la feina amb la càmera: Llums, Càmera, Acció i Revelat, són les quatre parts en que es divideix el taller.

Durant la sessió van treballar en equip, es van valorar els punts forts de cadascú, es van enfrontar a les seves debilitats, van aprendre de les diferents cultures i es van veure a si mateixos i als altres des d’una altra perspectiva. Al mateix temps van aconseguir una bona fotografia pel seu DNI i CV donant la imatge que realment volen donar.

 

  VEURE TOTES LES NOVETATS