Ús sostenible de l’energia de la Biomassa en la inserció laboral de persones vulnerables

14 febrer 2019 Cornellà de Llobregat

Des de la Fundació avancem cap a una nova forma de potenciar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social, en aquest cas, col·laborant amb el Clúster de la Biomassa de Catalunya (CSMC) i el Clúster de Salut Mental de Catalunya (CBC) en la Jornada de valoració del projecte interclúster “el sector de la biomassa com a vector d’inserció laboral de persones amb trastorns mentals en projectes de biomassa i gestió forestal”.

El passat 30 de gener, a Sant Boi de Llobregat es va efectuar una jornada amb l’objectiu de generar més oportunitats formatives i laborals pels nostres col·lectius. La taula rodona va comptar amb la presència del mànager del Clúster de la Biomassa de Catalunya, Marc Cortina; el mànager del Clúster de Salut mental de Catalunya, Marta Sánchez – Bret; el fundador i conseller delegat de Social Forest, Joachim Englert i la nostra directora de la delegació de Tarragona i d’Acció Social, Marina Arnau.

Les quatre organitzacions van debatre sobre les oportunitats i reptes que deixa el projecte de biomassa i tots van destacar l’oportunitat que representa la nova llei de contractació pública com a via perquè els ajuntaments puguin contractar serveis amb criteris socials i ambientals, i que per tant pugui afavorir la inserció social.

Així mateix, van manifestarla utilització de la biomassa com un coneixement nou i potencial vector en la inserció laboral per a les persones que pateixen trastorns de salut mental, i que té per objectiu el foment d’un ús sostenible de l’energia. És per això, que cada minut que apostem en projectes d’aquest tipus estem posant de relleu valors com la sostenibilitat, la inclusió i l’economia circular.

Per últim adjuntem vídeo explicatiu sobre la nostra experiència en paraules de David Colomera, tècnic de prospecció de Recibaix i representat del grup Formació i Treball en aquest projecte.

Clúster Salut Mental

  Clúster Biomassa de Catalunya

 

 

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS