Visita de l’Europarlamentari Francesc Cambús a les instal·lacions de la Fundació

14 gener 2019 Notícies

Francesc Gambús, Europarlamentari, va visitar les nostres instal·lacions el passat mes de novembre, una visita plena de debats sobre els residus, l’economia circular, models productius. Us deixem un petit resum del que va ser la visita.

Cada europeu utilitza 16 tones de matèries primeres a l’any i genera altres 5 tones de residus “ D’aquestes 16 tones de matèries que consumim, només el 40% són reciclades o reutilitzades.

No podem continuar eludint la nostra responsabilitat: el canvi climàtic és causat per un model de consum i de producció que s’ha fet insostenible. Necessitem transformar el nostre model econòmic encaminant cap a la sostenibilitat del planeta.

Necessitem una economia circular, on reaprofitem els recursos, reciclem, reutilitzem, reparem i ho repensem tot”

L’economia circular és un canvi de model productiu que se centra a fer la nostra economia sostenible i mantenir la capacitat de creació de riquesa. I només té sentit si impregna la política industrial, la d’innovació i investigació, la de reinserció laboral, la d’acció social i la d’educació.

Des de les institucions europees, es treballa en profunditat un paquet legislatiu perquè aquest canvi transversal de la nostra manera de consumir i de produir pugui ser una realitat. El passat mes d’abril, el Parlament Europeu va aprovar aquest conjunt de directives europees amb mesures ambicioses i alhora realistes, consensuades amb els Estats.

Europa ha marcat el camí. Ara, és el torn que els Estats transposin aquestes directives i fixin les mesures necessàries per encaminar-nos cap a la sostenibilitat. L’Estratègia Espanyola d’Economia Circular és el full de ruta que marca el Govern per assolir els objectius establerts.

Hem d’anar més enllà del reaprofitament de recursos i matèries. Recordem que és un canvi transversal i estructural del nostre model econòmic. L’economia circular s’ha de basar en tres pilars, en peu d’igualtat: l’ambiental, l’econòmic i de competitivitat, i el social.

L’economia circular és l’eina imprescindible per assolir la sostenibilitat global. I és ja una realitat en racons d’aquest país i d’aquest continent. Però, necessitem una administració ambiciosa, alhora que realista, que posi la circularitat en tots els àmbits i sectors del país, i aposti decididament i sense dilació per aquesta nova manera de consumir i de produir.

Tenim a les nostres mans deixar un futur millor a les properes generacions, crear llocs de treball, i aconseguir la sostenibilitat del nostre planeta.

Compartim aquesta reflexió que ens va aportar  Francesc Gambús en la nostre trobada.

Actualment Francesc Gambús es Eurodiputat al Parlament Europeu com a membre independent, del grup majoritari de l’Eurocambra, l’EPP-PPE (European People’s Party – Partit Popular Europeu).

El seu compromís és traslladar els reptes, inquietuds i problemàtiques de la gent de Catalunya a les institucions europees, per un costat, construir una Europa realment federal que superi la vella lògica dels estats i, també, apropar aquest projecte d’Unió Europea als ciutadans.

La seva tasca parlamentària gira, principalment, al voltant de la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària.VEURE TOTES LES NOVETATS