Voluntariat Corporatiu: Desenvolupa competències i referma aliances entre les empreses

25 octubre 2019 Notícies

Des de la Fundació Formació i Treball estem sempre en la recerca de noves propostes per aconseguir una nova oportunitat a les persones en situació de vulnerabilitat a través de la formació i la inserció sociolaboral. És per aquesta raó que s’ha plantejat fer voluntariat corporatiu per ampliar la xarxa entre més entitats socials. En aquest sentit, l’empresa Elanco s’ha sumat a la nostra labor en una activitat perquè les persones voluntàries coneguin, de ben a prop, el funcionament del nostre Programa d’Entrega Social per Entitats (PES).

Deu treballadors d’aquesta empresa subministradora de productes d’alimentació i serveis per millorar la salut dels animals en més de 70 països de tot el món, ha pogut conèixer de ben a prop un dels processos més importants de la nostra fundació: la tria de roba. Un dels punts més importants basades en la selecció i la classificació de la roba: una cadena de reaprofitament tèxtil que genera ocupació a col·lectius vulnerables i que nodreix al nostre Programa d’Entrega Social.

                          

Aquest programa té com finalitat donar assistència a través d’entregues de roba a les entitats que atenen a les col·lectius vulnerables. Gràcies a les donacions de particulars a través dels nostres contenidors de Roba Amiga o de Càritas i de les donacions de diferents empreses, podem cobrir d’una manera digna una necessitat bàsica a aquestes persones que més ho necessiten. Així també gestionem i dignifiquem les entregues a través de més de 50 entitats socials dins dels territoris de Barcelona i Tarragona.

El Voluntariat Corporatiu s’entén com aquell que desenvolupen els empleats d’una empresa, la qual els facilita la possibilitat de realitzar accions de voluntariat amb altres entitats perquè les transmetin els seus valors corporatius, competències i experiències professionals del seves projectes que tenen com finalitat, una millora, en el nostre cas, de les entregues socials.

D’aquesta manera, l’activitat que hem portat a terme entre la Fundació Formació i Treball i l’empresa ELANCO s’ha dut a terme amb el propòsit de desenvolupar i donar l’oportunitat a les persones voluntàries de conèixer, de ben a prop, el funcionament del Projecte d’Entrega Social (PES) que a través d’una donació empresa dóna l’oportunitat d’oferir roba amb un doble resultat: cobrir una necessitat bàsica a persones amb escassos recursos i a més, allargar el cicle de vida dels articles per ser entregats.

Economia Circular:
Així mateix els voluntaris van rebre una classe sobre reciclatge tèxtil i economia circular en la qual es va explicar el procés tèxtil que es desenvolupa a la Fundació, donant l’oportunitat de conèixer de primera mà el nostre model de triple impacte: social: facilitant l’accés del producte a les persones, econòmic: creant llocs de feina per a persones en situació de vulnerabilitat i mediambiental: reduint el residu i allargant el seu cicle de vida.
La resposta de les persones del voluntariat ha estat tot un èxit. Sens dubte, aquestes trobades són una bona fórmula per a l’intercanvi d’idees, experiències i via d’inspiració per a la millora dels programes de voluntariat corporatiu.

                      VEURE TOTES LES NOVETATS