Voluntaris de la Caixa formen participants del Programa Incorpora en economia domèstica i seguretat financera

07 desembre 2020 Notícies

Una quinzena de participants del programa Incorpora de Formació i Treball han assistit a formacions online sobre economia domèstica i financera impartides per part de voluntaris de la Fundació “la Caixa”. La iniciativa s’ha portat a terme gràcies al programa Incorpora d’aquesta fundació, que dona recursos formatius a través de la seva oficina tècnica de voluntariat.

Les formacions han estat impartides per treballadores i treballadors de La Caixa que pertanyen al programa de voluntariat. Els voluntaris varen donar peu a que les participants preguntessin dubtes i expressesin la seva opinió així com experiències viscudes. Ambdues formacions són interessants per l’apoderament de la persona en l’àmbit de l’economia domèstica. 

La primera xerrada organitzada va ser “Planificació de l’economia domèstica” i la van impartir la Nuria Torralba i l’Agustí Diaz. Els voluntaris es van centrar en oferir pautes bàsiques per controlar les finances domèstiques, com fer un pressupost. També van facilitar consells per estalviar, com evitar compres compulsives, evitar compres a plaços, sortir amb els diners justos per la compra o fer menús. Finalment es va advertir a les participants dels riscos de l’endeutament excessiu, de què hem de fer abans d’endeutar-nos, el tipus d’interès a tenir en compte o què és un aval.

La sessió “Seguretat financera a internet”, impartida per en Ferran Gascó i en Rafael Alberola, va donar consells per realitzar compres segures a internet, com crear una contrasenya segura, com evitar caure en el “phishing”, i què fer en cas de ser víctima d’una estafa online.VEURE TOTES LES NOVETATS