Dona roba

El tèxtil és la segona indústria més contaminant del món contra el canvi climàtic. Des de la Fundació impulsem programes de valorarització d’aquest residu en la seva etapa post-consum amb l’objectiu d’allargar el cicle de vida.

Davant d’aquesta situació crítica, Europa s’ha posicionat estratègicament com a líder mundial en reutilització tèxtil. En una Directiva modificada el 2018 la UE estableix que tots els estats membres hauran d’establir sistemes operatius de recollida de residu tèxtil abans de l’1 de gener de 2025.  

En aquest marc normatiu la Fundació ha esdevingut un operador de tèxtil clau a Catalunya i a l’estat, gràcies al coneixement acumulat al llarg de 30 anys,  a la capacitat de recollida de roba en el territori i de gestió del residu tèxtil en les cinc plantes de tractament, la de Sant Esteve Sesrovires, la més gran i avançada tecnològicament del sud d’Europa. 

La circularitat en el món del tèxtil s’ha convertit en la gran esperança per a la indústria de la moda. La solució implica desafiar la forma lineal en què es fabriquen les peces de roba i ens relacionem amb elles, repensant tots els elements de la cadena de producció, per promoure un ús racional dels recursos i allargar el cicle de vida del tèxtil, reduint així l’impacte mediambiental de la segona indústria més contaminant del món. 

La Fundació Formació i Treball, membre de la Cooperativa Moda re- (impulsada per Cáritas) i de la Cooperativa Roba Amiga (impulsada per entitats sense ànim de lucre de l’àmbit català) és un dels màxims operadors de residu tèxtil del sud d’Europa. Aquesta realitat és possible a partir de l’aliança amb diferents Càritas de tota Espanya, la qual ens permet any rere any augmentar el volum de tones processades per l’entitat. 

Aquesta activitat amb alt impacte social i mediambiental, a més de donar una segona vida al producte tèxtil, afavoreix l’entrega d’aquest producte a famílies en situació de vulnerabilitat i proporciona oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió social.

ANY 2023

5.499

FAMÍLIES

en risc d’exclusió han cobert les seves necessitats.

195

PERSONES

en risc d’exclusió han obtingut una feina.

Consulta la roba que pots donar!

Gràcies a les donacions de tèxtil aconseguim fer una gestió òptima de la roba i evitem que tones de tèxtil es converteixin en residu. Dona allò que no necessitis!

 

Consulta el teu contenidor més proper!

Des de la Fundació Formació i Treball fem recollida a peu de carrer a diferents punts la província de Barcelona i Tarragona. Dona una segona vida a la roba que ja no et poses!

* El mapa pot trigar uns segons a carregar.

Has detectat una incidència?

Escriu a contenidors@formacioitreball.org o truca al 900 73 01 29

COL·LABORA AMB ROBA

Campanyes de recollida de roba

Tens ganes d’implicar el teu equip? Promou una campanya de sensibilització al teu centre a través de la recollida de roba. Oferim contenidors de cartró, cartells de difusió, informe final i difusió de l’acció.

  Col·labores? Omple el formulari!

  Dades de contacte

  Nom del centre

  Adreça de recollida

  CP

  Horari del centre

  Persona de contacte

  Telèfon

  e-mail

  Tipus de campanya

  Nº de participants

  Material de campanya

  Nº de contenidors

  Comentaris

  Accepto política de privacitat de dades.

  Accepto inscriure'm en la newsletter

  Busques una segona oportunitat pels teus estocs?

  Des de la Fundació Formació i Treball gestionem donacions de roba per donar a aquestes peces de roba una nova vida.

  La teva organització també guanya:

  • Donem una solució ètica i sostenible.
  • Treballem l’Agenda 2030, especialment els Objectius de Desenvolupament Sostenible 1 (Fi de la Pobresa), el 8 (Treball Digne) i el 17 (Aliança per Objectius).
  • Millorem la imatge corporativa i RSC.
  • Deduccions fiscals per donatius a Fundacions i Associacions (subjectes a la llei 49/2002):
   – Si és el primer any que fas una donació deducció del 35%
   – Si és el tercer any consecutiu que fas una donació igual o superior deducció del 40%
   Sobre la base imposable de la donació. La base d’aquesta deducció no podrà excedir el 10% de la base imposable, però l’excés podrà aplicar-se en períodes successius.

   Col·labores?

   Dades de contacte

   Nom del centre

   Persona de contacte

   Telèfon

   e-mail

   En el cas que la recollida l’haguem de fer a les vostres instal·lacions ompliu la següent informació:

   Adreça de recollida

   CP

   Horari del centre

   Informació del producte

   Nº de caixes

   Tipología de peces

   Relació de peces

   Tenen alguna tara?

   Quina?

   Accepto política de privacitat de dades.

   Accepto inscriure'm en la newsletter

   Col·laboradors