La Fundació Amiga

Quan és necessari: ACOMPANYANT
Quan és oportú: INVISIBLE, però sempre present

HISTÒRIA

La nostra raó de ser

L’origen el trobem l’any 1986 quan Càritas Diocesana de Barcelona, a través d’una educadora i l’ajuda de joves voluntàries, va iniciar la coordinació de quatre dones en situació de vulnerabilitat per gestionar la selecció de la roba que arribava a les parròquies i la seva posterior entrega a les famílies que sol·licitaven assistència.

Assentades les bases, l’any 1992 Càritas va constituir la Fundació Formació i Treball amb els objectius de formar i inserir laboralment persones en risc d’exclusió social, i gestionar l’entrega de roba, mobles i altres equipaments de la llar a famílies vulnerables derivades de la pròpia Càritas i dels diferents Serveis Socials de Barcelona.

EQUIP HUMÀ

L’Ànima de la Fundació Amiga

Més de 480 persones que destaquen per la seva heterogeneïtat, dones i homes, joves i grans, d’orígens i trajectòries professionals molt diferents que conformem un equip implicat, identificat amb la missió de l’Entitat, que lluita dia a dia per fer possible el dret a treballar per a tothom.

L’Entusiasme i la Passió

Treballadors/es i Voluntariat

Treballadors/es d'inserció

Places de treball que acullen persones que estan realitzant un itinerari laboral.

Durant els darrers 12 mesos han passat 379 persones, les quals, a més de realitzar el seu itinerari, han portat a terme una feina dins l’estructura de l’Entitat. El contracte, a més de feina estable, permet adquirir coneixements, compromís i responsabilitats en un ofici.

L'objectiu és l’empoderament de la persona per afavorir la seva incorporació al mercat laboral ordinari. Així, un cop el treballador/a està preparat/a per accedir al mercat real, pot deixar pas a una altre.

El Treball

Voluntariat

Testimonis d’ún compromís únic. Gràcies a ells i elles, al seu temps, podem ampliar l’abast de la nostra tasca social. Durant el 2016 s’estima que les hores de feina del voluntariat dedicades a la Fundació han superat les 21.546 hores. Destaquem i agraïm el seu paper, essent conscients de la importància de la seva tasca en el sí de l’organització.

Vols ser voluntari?

Fes-te voluntari

Treballadors/es tècnics

Professionals que s’impliquen cada dia per oferir la millor atenció i servei a les persones. Ens mou la passió, el respecte, la confiança i la solidaritat per aconseguir que cada dia sigui possible generar més feina. L’equip tècnic està distribuït en cinc centres de la Fundació entre Barcelona i Tarragona, tant a oficines, com botigues, menjadors, aparcaments, etc.

Vols formar part de l’equip professional?

Vull formar part de l'equip


Nom i Cognoms

Telèfon

Àrea

Adreça electrònica

DNI

Adjuntar Currículum

Observacions

Accepto política de privacitat de dades.

Accepto inscriure'm en la newsletter

EQUIP DIRECTIU

La Confiança i el Respecte

 • Albert Alberich Llaveria

  Director General

  Llicenciat en Ciències Químiques per la UB. Al llarg de la seva trajectòria ha estat director comercial i gerent de diverses empreses del sector tèxtil (Turbo, Levi’s junior...) i consultories (CALITAX, M&A Fusiones y Adquisiciones...). Entre d’altres càrrecs és secretari i tresorer de la Federació Catalana d’Empreses d’Inserció de Catalunya. Des de l’any 2010 és director de la Fundació.

 • Xavier Puig Vidal

  Gerent

  Llicenciat en Dret per la UNED amb estudis superiors en direcció, administració i gestió d’empreses. Durant la seva trajectòria professional ha ocupat càrrecs de direcció i gestió d’entitats no lucratives, així com consultoria laboral. L’any 2001 va assumir la direcció administrativa de la Fundació fins al 2014 que va ser nomenat gerent. Entre d’altres càrrecs, és membre del consell assessor de R4S GROUP.

 • Marina Arnau Olive

  Directora delegació de Tarragona
  Directora d’Acció Social

  Llicenciada en Geografia i Història per la UB amb estudis superiors en Justícia Criminal i Serveis Socials. La seva experiència professional està molt vinculada al món social, assumint càrrecs de direcció a Creu Roja de Tarragona i de Barcelona. L’any 2012 va assumir la direcció de la delegació de Tarragona i és l’actual directora dels Programes d’Ocupació.

 • Rafael Muñoz Ayora

  Director Comercial i de Màrqueting

  Grau en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC amb estudis superiors de Direcció de Màrqueting. Professional amb més de vint anys d’experiència en organitzacions empresarials. El seu recorregut està vinculat directament a la Direcció de Màrqueting i Vendes en el sector tecnològic, mitjans de comunicació i retail.

 • Josep Maria Faro Lalamne

  Director de Producció i de la Cadena de subministrament

  Llicenciat en Ciències Químiques per la UB, Egiptòleg i màster en Formació del Professorat per la UAB. Al llarg de la seva trajectòria ha combinat càrrecs de responsabilitat en multinacionals químiques en els àmbits de producció, qualitat, direcció d'unitats de negocis, de la cadena de submbinistrament i en la planificació de la producció a nivell europeu. És també professor i coordinador de ciències, formador de professorat d'ESO i participa en diversos projectes d'innovació didàctica en la UAB.

Òrgans de govern

Patronat

La Fundació es regeix per un Patronat. La seva funció principal és vetllar pel compliment de la missió i les finalitats establertes en els diferents estatuts de l’Entitat, assegurant, al mateix temps, la sostenibilitat. Aquest òrgan és convocat de manera ordinària en quatre ocasions l’any i es delega en comissions de determinades àrees d’interès.

Descarrega PDF

Consell Assessor

La seva missió és aconsellar la Fundació en la seva funció social. Aquest òrgan està integrat per persones de reconeguda trajectòria, tant personal com professional, procedents de diferents àmbits: empresarial, polític, social i mitjans de comunicació.

Descarrega PDF

EL GRUP

L’Eficàcia i la Responsabilitat

Treballar en equip és l’estratègia que ens assegura mantenir més viva que mai la nostra missió basada en generar oportunitats formatives i laborals per a les persones que estan més allunyades del món laboral.

Més de vint anys han consolidat el que avui dia és el Formació i Treball: un grup d’entitats que basen els seus pilars en l’autosuperació i l’anticipació als canvis, en l’elevat grau d’autofinançament i en el permanent treball en xarxa entre elles.

Fundació Formació i Treball

Fundació privada sense ànim de lucre promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona l’any 1992, en aplicació de la Llei 49/2002. Entre les seves activitats per afavorir la formació i inserció laboral destaquen el servei de recollida de mobles, el càtering, l’aparcament de bicicletes i les botigues de segona mà.

Formació i Treball, empresa d'inserció

Empresa d’Inserció creada el 2005, acollida a la Llei 27/2002, amb què es desenvolupen serveis que permeten assolir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió. Entre les seves activitats destaquen el servei de recollida de roba, la neteja, la bugaderia, les obres i la deixalleria.

Roba Amiga, empresa d'inserció

Empresa d’Inserció constituïda l’any 2012 a partir de l’acord entre la Fundació Formació i Treball, la Coordinadora contra la Marginació de Cornellà i la Cooperativa Roba Amiga amb l’objectiu de potenciar la creació de llocs de treball a través de l’eficient tractament de recuperació de la roba usada.

Institut de Formació per a la inserció laboral

Entitat mercantil unipersonal fundada l’any 2011 destinada a desenvolupar programes de formació professional per a l’ocupació i oferir un catàleg de formació professional compatible amb les necessitats actuals del mercat laboral.

Recibaix, empresa d’inserció

Empresa d’Inserció constituïda l’any 2011: és un recurs laboral i social per esmenar la necessitat de feina a la ciutat de Cornellà de Llobregat i altres municipis del Baix Llobregat. Les seves activitats estan relacionades amb el medi ambient, el reciclatge i la recuperació de materials.

Amiga ETT Social

Entitat mercantil fundada l’any 2016 per afavorir la inserció laboral dels col·lectius en risc d’exclusió que atenen les entitats del Tercer Sector. La finalitat és contractar, d’acord amb la Llei 14/1994, així com prestar serveis de selecció, formació i assistència tècnica en RRHH.

TERRITORIS

De manera Pro Activa i Innovadora

L’abast territorial de Formació i Treball se centra en les comarques de Barcelona i Tarragona.
Actualment disposem dels diferents centres de treball: