La Fundació amiga de la Inclusió

Quan és necessari: ACOMPANYANT
Quan és oportú: INVISIBLE, però sempre present

HISTÒRIA

La nostra raó de ser

L’Encarna, la Fatiha, la Marilia, la Toñi, la Charo i la Carmen, van ser l’origen, la raó i el motiu pel qual avui som la Fundació Formació i Treball.

Era novembre de 1986 quan a Càritas Diocesana de Barcelona, aquest grup dones que es trobaven en situacions personals i professionals complicades, acompanyades de l'educadora Anna Saumoy i les voluntàries Finola i Eulàlia, van començar a seleccionar la roba que recollien de les parròquies i d’altres entitats.

Assentades les bases, l’any 1992 Càritas va constituir la Fundació Formació i Treball amb els objectius de formar i inserir laboralment persones en risc d’exclusió social, i gestionar l’entrega de roba, mobles i altres equipaments de la llar a famílies vulnerables derivades de la pròpia Càritas i dels diferents Serveis Socials de Barcelona.

EQUIP HUMÀ

L’Ànima de la Fundació Amiga

Més de 700 persones que destaquen per la seva heterogeneïtat, dones i homes, joves i grans, d’orígens i trajectòries professionals molt diferents que conformem un equip implicat, identificat amb la missió de l’Entitat, que lluita dia a dia per fer possible el dret a treballar per a tothom.

Personal d'inserció

Places dirigides a persones que estan realitzant un itinerari laboral. Persones que porten a terme una feina productiva dins l’Entitat, estable, que els permet adquirir coneixements, compromís i responsabilitats.

Un cop la persona està preparada per accedir al mercat real, la seva plaça es ocupada una altra persona.

El Treball

Voluntariat

Testimonis d’ún compromís únic. Gràcies a elles i ells, al seu temps, podem ampliar l’abast de la nostra tasca social. Destaquem i agraïm el seu paper, essent conscients de la importància de la seva tasca en el sí de l’organització; ja que sense el seu suport no estaríem avui aquí.

Vols fer voluntariat?

Fes voluntariat

Personal tècnic

Professionals que s’impliquen cada dia per oferir la millor atenció i servei a les persones. Ens mou la passió, el respecte, la confiança i la solidaritat per aconseguir que cada dia sigui possible generar més feina. L’equip tècnic està distribuït en sis centres de treball entre les províncies de Barcelona i Tarragona.

Vols formar part de l’equip professional?

  Vull formar part de l'equip

  Nom i Cognoms

  Telèfon

  Àrea

  Adreça electrònica

  DNI

  Adjuntar Currículum

  Observacions

  Accepto política de privacitat de dades.

  Accepto inscriure'm en la newsletter

  EQUIP DIRECTIU

  La Confiança i el Respecte

  • Marina Arnau Olivé

   Codirectora General

   Llicenciada en Geografia i Història per la UB amb estudis superiors en Justícia Criminal i Serveis Socials. La seva experiència professional està molt vinculada al món social, assumint càrrecs de direcció a Creu Roja de Tarragona i de Catalunya. Arnau, s’incorpora al grup Formació i Treball l’any 2011 ocupant la direcció de la delegació de Tarragona, càrrec que va combinar amb la direcció d’Acció Social des de 2012.

  • Xavier Puig Vidal

   Codirector General

   Llicenciat en Dret per la UNED amb estudis superiors en Direcció, Administració i Gestió d’Empreses, i té una àmplia trajectòria professional lligada a càrrecs de direcció i gestió d’entitats no lucratives, així com a consultores laborals. L’any 2001 va assumir la direcció d’Administració i Finances de la Fundació, fins al 2014, any en que va ser nomenat gerent. Entre d’altres càrrecs, és membre dels consells assessors d'Enginyers Voluntaris i de R4S GROUP.

  • Josep M. Faro Lalamne

   Director de Circularitat i Reciclatge Tèxtil

   Llicenciat en Ciències Químiques per la UB, Egiptòleg i màster en Formació del Professorat per la UAB. Al llarg de la seva trajectòria ha combinat càrrecs de responsabilitat en multinacionals químiques en els àmbits de producció, qualitat, direcció d'unitats de negocis, de la cadena de subministrament i en la planificació de la producció a nivell europeu. Ha estat professor, formador de professorat i ha participat en projectes d'innovació en didàctica de les ciències a la UAB.

  • Paula Veciana Botet

   Directora de Serveis Corporatius, Estratègia i Innovació

   Llicenciada en Economia (UPF) i màster en Estudis Internacionals (UB) i en Economia Aplicada (UAB). Ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional en el sector social: a la Fundació Un Sol Món (Obra Social de Caixa Catalunya) i a la Fundació Jaume Bofill. Des de l’any 2008 és professora d’economia a la UAB. L'any 2019 s'incorpora a Formació i Treball i és l'actual directora de Finances, Serveis Corporatius, Estratègia i Innovació.

  Òrgans de govern

  Patronat

  La Fundació es regeix per un Patronat. La seva funció principal es vetllar pel compliment de la missió i les finalitats establertes en els estatuts, assegurant alhora la sostenibilitat. Aquest òrgan es convocat de manera ordinària en quatre ocasions l’any i delega en comissions d'àrees d’interès.

  Descarrega PDF

  Consell Assessor

  La seva missió és aconsellar a la Fundació en la seva funció social. Aquest òrgan és integrat per persones de reconeguda trajectòria, procedents de diferents àmbits: empresarial, polític, econòmic, social i de mitjans de comunicació.

  Descarrega PDF

  EL GRUP

  L’Eficàcia i la Responsabilitat

  Treballar en equip és l’estratègia que ens assegura mantenir més viva que mai la nostra missió basada en generar oportunitats formatives i laborals per a les persones que estan més allunyades del món laboral.

  Més de vint anys han consolidat el que avui dia és el Formació i Treball: un grup d’entitats que basen els seus pilars en l’autosuperació i l’anticipació als canvis, en l’elevat grau d’autofinançament i en el permanent treball en xarxa entre elles.

  Fundació Formació i Treball

  Fundació privada sense ànim de lucre promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona l’any 1992, en aplicació de la Llei 49/2002. Entre les seves activitats per afavorir la formació i inserció laboral destaquen el servei de recollida de mobles, el càtering, l’aparcament de bicicletes i les botigues de segona mà.

  Formació i Treball, empresa d'inserció

  Empresa d’Inserció creada el 2005, acollida a la Llei 27/2002, amb què es desenvolupen serveis que permeten assolir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió. Entre les seves activitats destaquen el servei de recollida de roba, la neteja, la bugaderia, les obres i la deixalleria.

  FIT Textil, ei

  Empresa d’Inserció constituïda l’any 2012 a partir de l’acord entre la Fundació Formació i Treball, la Coordinadora contra la Marginació de Cornellà i la Cooperativa Roba Amiga amb l’objectiu de potenciar la creació de llocs de treball a través de l’eficient tractament de recuperació de la roba usada.

  Institut de Formació per a la inserció laboral

  Entitat mercantil unipersonal fundada l’any 2011 destinada a desenvolupar programes de formació professional per a l’ocupació i oferir un catàleg de formació professional compatible amb les necessitats actuals del mercat laboral.

  Recibaix, empresa d’inserció

  Empresa d’Inserció constituïda l’any 2011: és un recurs laboral i social per esmenar la necessitat de feina a la ciutat de Cornellà de Llobregat i altres municipis del Baix Llobregat. Les seves activitats estan relacionades amb el medi ambient, el reciclatge i la recuperació de materials.

  Arada, empresa d’inserció

  Empresa d’Inserció creada l'any 2021 per Càritas Diocesana de Tarragona. Des del 2024 s'integra al grup de Formació i Treball, amb una participació que contriburirà al creixement d'Adada, reforçant la seva missió i arrelament al territori.

  TERRITORIS

  De manera Pro Activa i Innovadora

  L’abast territorial de Formació i Treball se centra en les comarques de Barcelona i Tarragona.
  Actualment disposem dels diferents centres de treball: