El dret a treballar: tornar a la feina

Creure en el talent és una opció, impulsar-lo és un deure

EL TREBALL

El nostre secret: FEINA

La feina és la millor alternativa per aconseguir la inclusió social de les persones i, per aquest motiu, desenvolupem programes de suport a la recerca de feina, adaptats a les necessitats i temps de cada persona.

Som especialistes en aquest viatge i per fer aquest trajecte comptem amb un valor diferencial: la nostra Empresa d’Inserció. Aquesta empresa social ens permet generar contractes d’inserció que, a més de feina, proporcionen formació i adquisició d’experiència professional a les persones que tenen més difícil l’accés al món laboral.

Els contractes d’inserció estan dirigits íntegrament a persones en risc d’exclusió social i s’enmarquen dins de l’itinerari que realitza la persona en l’organització.

El contracte d’inserció

Què és?

És un contracte estable a l’empresa d’inserció d’una durada mínima de 6 mesos, per treballar la recuperació o adquisició d’hàbits laborals. És un contracte amb sou normalitzat i alta a la S.S.

Quin és l’objectiu?

Especialitzar-se en un ofici per accedir a un lloc de feina. Així, un cop la persona dóna el salt al mercat ordinari, el seu lloc de feina és ocupat per una altra persona en risc d’exclusió que inicia el seu itinerari laboral.

A qui va dirigit?

Persones derivades dels Serveis Socials Municipals, del Departament de Justícia, etc. A nivell de contractació donem prioritat d’accés a un contracte d’inserció a persones participants en els programes que desenvolupem a la Fundació.

Com ho fem?

Durant tot el procés volem que la persona adquireixi els hàbits i competències necessàries per aconseguir fer el salt al mercat laboral ordinari. Per desenvolupar aquest procés, cada persona compta amb dos professionals que fan l’acompanyament laboral necessari.

Aquests contractes neixen del ventall d’establiments i serveis que gestiona la Fundació

Activitats que han permès al 2018 realitzar la contractació de 379 persones en risc d’exclusió; dada que la subratlla com l’empresa d’inserció més gran en nombre de treballadors de tot el territori espanyol.

ALGUNS EXEMPLES DE TRIPLE IMPACTE

  • Escola d’hostaleria, restaurant i càtering! Vine a dinar o contracta un servei! Qualsevol d’aquestes accions representen una aposta clara per la formació pràctica dels nostres alumnes, amb l’objectiu de capacitar-los professionalment i generar ocupació.


    Web D'ins
  • Molt més que una botiga de roba! Una xarxa de 13 botigues de venda de roba i altres complements que afavoreix la inserció sociolaboral i, al mateix temps, té un alt impacte mediambiental.


    Web Botiga Amiga


Contracte normalitzat

A través del programa Sumant Talent, el 70% de les persones que finalitzen el programa d'inserció accedeix a feina al mercat laboral ordinari en menys de 12 mesos.

Cal descobrir el currículum ocult de la persona, definir el recorregut professional i empoderar-lo per assumir el salt al mercat laboral.


Projectes destacats

Reptes que obren noves oportunitats

En l’actualitat, aquests són alguns dels programes que desenvolupem.

Programa Reincorpora

Featured Video Play Icon

Projecte de reinserció de reclusos promogut per l’Obra Social “la Caixa” en col·laboració amb el CIRE. Reincorpora s’adreça a persones que estan complint la fase final de la seva condemna

Més Informació

Programa Làbora

Featured Video Play Icon

El Programa Làbora és un projecte de Ciutat de cooperació públic-social liderat per l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, juntament amb Entitats Catalanes d’Acció Social

Més Informació

Notícies

Posa’t al dia i descobreix l’actualitat!

Col·laboradors