El dret a treballar: tornar a la feina

Creure en el talent és una opció, impulsar-lo és un deure

EL TREBALL

El nostre secret: FEINA

La feina és la millor alternativa per aconseguir la inclusió social de les persones i, per aquest motiu, desenvolupem programes de suport a la recerca de feina, adaptats a les necessitats i temps de cada persona.

Som especialistes en aquest viatge i per fer aquest trajecte comptem amb un valor diferencial: la nostra Empresa d’Inserció. Aquesta empresa social ens permet generar contractes d’inserció que, a més de feina, proporcionen formació i adquisició d’experiència professional a les persones que tenen més difícil l’accés al món laboral.

Els contractes d’inserció estan dirigits íntegrament a persones en risc d’exclusió social i s’enmarquen dins de l’itinerari que realitza la persona en l’organització.

El contracte d’inserció

Què és?

És un contracte estable a l’empresa d’inserció d’una durada mínima de 6 mesos, per treballar la recuperació o adquisició d’hàbits laborals. És un contracte amb sou normalitzat i alta a la S.S.

Quin és l’objectiu?

Especialitzar-se en un ofici per accedir a un lloc de feina. Així, un cop la persona dóna el salt al mercat ordinari, el seu lloc de feina és ocupat per una altra persona en risc d’exclusió que inicia el seu itinerari laboral.

A qui va dirigit?

Persones derivades dels Serveis Socials Municipals, del Departament de Justícia, etc. A nivell de contractació donem prioritat d’accés a un contracte d’inserció a persones participants en els programes que desenvolupem a la Fundació.

Com ho fem?

Durant tot el procés volem que la persona adquireixi els hàbits i competències necessàries per aconseguir fer el salt al mercat laboral ordinari. Per desenvolupar aquest procés, cada persona compta amb dos professionals que fan l’acompanyament laboral necessari.

Aquests contractes neixen del ventall d’establiments i serveis que gestiona la Fundació

Activitats que han permès al 2021 realitzar la contractació de 567 persones en risc d’exclusió; dada que la subratlla com l’empresa d’inserció més gran en nombre de treballadors de tot el territori espanyol.

ALGUNS EXEMPLES DE TRIPLE IMPACTE

  • Escola d’hostaleria, restaurant i càtering! Vine a dinar o contracta un servei! Qualsevol d’aquestes accions representen una aposta clara per la formació pràctica dels nostres alumnes, amb l’objectiu de capacitar-los professionalment i generar ocupació.


    Web D'ins
  • Molt més que una botiga de roba! Una xarxa de 18 botigues de venda de roba i altres complements que afavoreix la inserció sociolaboral i, al mateix temps, té un alt impacte mediambiental.


    Web Botiga Amiga


Contracte normalitzat

A través dels programes d'intermediació laboral, el 62% de les persones que finalitzen el contracte d'inserció accedeixen a feina al mercat ordinari en menys de 12 mesos.

Cal descobrir el currículum ocult de la persona, definir el recorregut professional i empoderar-lo per assumir el salt al mercat laboral.


Projectes destacats

Reptes que obren noves oportunitats

En l’actualitat, aquests són alguns dels programes que desenvolupem.

Reconnecta’t redueix la bretxa digital dins les empreses d’inserció

Featured Video Play Icon

  La Fundació Formació i treball, en aliança amb la Fundació PINNAE, ha endegat el projecte “RECONNECTA’T: millora de les competències digitals a la feina” dirigit a les persones treballadores

Més Informació

Formació i Treball participa a BcN Fem Tech, una iniciativa per fomentar la inserció laboral de dones en risc d’exclusió en el sector tecnològic

Featured Video Play Icon

La Fundació Formació i Treball participa al BcN FemTech un programa innovador que vol potenciar la inserció laboral de dones en situació de vulnerabilitat en l’àmbit tecnològic a través de

Més Informació

Col·laboradors