Dona aliments frescos

A la Unió Europea, cada any es malbaraten 88 milions de tones d’aliments, amb un cost associat de 143 bilions d’euros. La producció i el processat generen el 30% dels aliments descartats, la comercialització el 5% però és sobretot al final del procés –en els serveis i les llars- on s’acumula el 65% d’aquest fenomen.

A finals del 2012, després de la destrucció de llocs de feina en la construcció arran de la crisi econòmica, inaugurem la línia de restauració amb l’escola restaurant D’ins, com a proposta formativa i productiva alineada amb la demanda de perfils professionals en el nou context de treball. 

D’ins és un projecte sempre viu, amb un equip valent i obert a incorporar nou coneixement i nous reptes. El 2017 iniciem el servei de càtering, una proposta de valor que uneix compromís social i professionalitat i que ha esdevingut un servei de referència per a empreses, institucions i particulars. Aquesta activitat ens permet incrementar les contractacions i ens col·loca en espais heterogenis on es fan visibles la qualitat de la nostra feina i el valor del projecte.

El 2020 representa un moment de canvis profunds en la societat i en la nostra línia de restauració. L’esclat de la pandèmia, com ja hem vist en els diferents àmbits d’acció de la Fundació,  impacta ràpidament sobre tota l’activitat econòmica del país i també sobre el nostre projecte alimentari. El març de 2020 es tanquen restaurants, bars i hotels per evitar la propagació de la covid-19 i D’ins ha de tancar els seus 4 restaurants i aturar tots els serveis de càtering. En aquest context d’emergència sociosanitària D’ins va treballar amb l’esforç, el compromís i la sensibilitat que el defineixen. Durant setmanes i en ple confinament els equips de Barcelona i Tarragona van cuinar àpats per a persones vulnerables dins del servei de col·lectivitats i de la mà de l’equip de logística els van fer arribar a menjadors socials, residències, centres de refugiats, llars, entre d’altres. Aquest servei el vam proporcionar a l’Estació del Nord on l’Ajuntament de Barcelona va endegar a principis d’abril un dispositiu adreçat a persones sense llar per garantir-los dos àpats diaris, roba i higiene. La Fundació Aquesta capacitat innovadora, la resiliència i el coneixement acumulat durant anys de feina han consolidat al 100% aquest servei. Un servei d’alimentació a comunitats inclusiu, de qualitat i responsable amb el medi ambient que en l’actualitat elabora més de 1.500 àpats diaris.

Aquesta activitat amb alt impacte social i mediambiental, a més de donar una segona vida a aliments en bon estat, afavoreix l’entrega d’aquest producte a famílies en situació de vulnerabilitat i proporciona oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió social.

ANY 2023

8.036

FAMÍLIES

en risc d’exclusió han cobert les seves necessitats.

119

PERSONES

en risc d’exclusió han obtingut una feina.

COL·LABORA AMB ALIMENTS FRESCOS

Vull fer una donació d’aliments frescos

  Col·labores?

  Dades de contacte

  Persona de contacte

  Empresa

  Telèfon

  Adreça electrònica

  CP

  Data límit de recollida

  Aliments frescos a donar

  CIF

  Raó Social

  Adreça

  Accepto política de privacitat de dades.

  Accepto inscriure'm en la newsletter

  Col·laboradors