Aprendre l’idioma: una de les barreres que trenca el projecte fet amb Càritas i Grup Inditex

31 agost 2023

La Fundació Formació i Treball, en el marc de la col·laboració entre Càritas i Grup Inditex, ha contractat a 4 persones en situació de vulnerabilitat amb l’objectiu de fomentar la seva ocupabilitat. Una d’elles en Mamahadu, de 20 anys i originari de Gambia que treballa a l’àrea de tria de la Fundació. 

En Mamahadu va ser atés per Càritas ara fa quatre anys quan va arribar a Barcelona. Càritas li va oferir un lloc on viure i diferents formacions per a poder-se introduir dins del mercat laboral. Davant la dificultat en què es trobava per aconseguir una feina, Càritas el va derivar a la Fundació Formació i Treball on fa gairebé un any que hi treballa a la planta de tria situada a Sant Adrià de Besòs. “M’agrada molt la meva feina. Estic molt content amb el que faig i amb la gent i l’ambient que he trobat aquí”, explica el Mamahadu, que dedica les seves jornades laborals a triar la roba que arriba de diverses donacions segons el seu estat i categoria, per distribuir-la a les botigues que l’entitat té arreu del territori català, o bé preparar-la per al seu reciclatge. 

A més, dins l’itinerari d’inserció sociolaboral que el Mamahadu realitza a la Fundació, es prepara per a la seva sortida al mercat laboral ordinari a través de diferents formacions que milloraran les seves competències i la seva posterior ocupabilitat al mercat laboral. Una d’elles, cursos de castellà, ja que l’idioma és una gran barrera a l’hora de trobar feina. 

En aquest sentit, des de fa més de 3 mesos i trencant així amb la barrera de l’idioma, el Mamahadu realitza una formació d’una hora setmanal de castellà amb la Imane, la seva professora. “Saber castellà m’obre moltes portes. Jo parlo i entenc el castellà, però sempre m’ha costat molt escriure’l i llegir-lo. Gràcies al curs estic millorant molt i aprenc la manera correcta d’escriure el que vull expressar”, explica el Mamahadu. 

El Mamahadu, és una de les moltes persones que milloren les seves competències i amplien així les seves oportunitats per trobar feina i mantenir una feina quan el seu contracte finalitzi a la Fundació. Però com ell, hi ha moltes persones que dia rere dia, lluiten per trencar amb la barrera de l’exclusió. Gràcies a projectes de col·laboració com els que duem a terme amb Càritas i Inditex, podem atendre a més persones i millorar la seva ocupabilitat.VEURE TOTES LES NOVETATS