Finalitza el programa ACOL amb l’Iman com a exemple de superació personal i professional

04 desembre 2023

Aquest mes de desembre la Fundació Formació i Treball finalitzarà el programa ACOL 2022 per regularitzar la situació administrativa de les persones participants. En aquest sentit, l’Iman, auxiliar administrativa d’acompanyament a Formació i Treball, ha aconseguit la seva regularització gràcies a aquest programa: “Aconseguir aquesta oportunitat val molt per a mi. Com que vaig estar sense papers, no podia treballar de manera legal. Després de la meva regularització, no tan sols he aconseguit treballar, sinó que a més puc viatjar i tornar a veure la meva família”. 

L’Iman va arribar del Marroc el 2017 quan tenia 30 anys i amb un visat. Un cop va arribar aquí es va quedar i va a començar a treballar de manera irregularitzada. Al Marroc però, l’Iman es va treure el batxillerat i va estar treballant en una empresa de confecció i de paqueteria. Un cop va entrar a la Fundació, es van detectar els seus interessos i va assolir la plaça d’auxiliar administrativa a l’àrea d’Acompanyament de la Fundació. Allà, ha pogut compartir el dia a dia amb els i les tècniques d’acompanyament a l’empresa d’inserció mentre ella feia el seu itinerari sociolaboral. “Al principi em van donar moltes opcions, abans d’entrar, i al final vaig escollir la d’administrativa, i la veritat és que estic molt contenta. M’agrada molt”, explica l’Iman. 

El passat mes de novembre, l’Iman va finalitzar el seu itinerari amb la ferma decisió de continuar formant-se en el món de l’administració i buscar una feina de l’estil. A més, l’Iman va aprendre el català i a Formació i Treball ha fet formacions d’ofimàtica, manipuladora d’aliments, de monitora de menjador, de carretonera, un campus de currículum i un campus sobre canva, que de ben segur l’ajudaran a trobar el seu camí en el món laboral. 

Després d’un any a Formació i Treball, l’Iman està segura que la seva vida “serà molt millor que abans”, explica. Assegura també que començarà a buscar feina i que està molt agraïda “de l’equip que ha trobat aquí” i de la seva tècnia, l’Eva, que l’ha ajudat en tot allò que ha pogut. “Estic molt contenta d’haver pogut rebre aquesta oportunitat i de poder compartir el dia amb aquest gran equip”, explica. 

El projecte ACOL, promogut pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), ha subvencionat 11 contractes d’un any, a jornada completa, per a persones migrants per tal de regularitzar la seva situació administrativa. El projecte, a més, subvenciona les hores d’acompanyament que realitza la persona tècnica d’inserció. 

ACOL va destinat a un dels col·lectius més vulnerables i, per tant, en risc d’exclusió social. L’objectiu del projecte consisteix en facilitar el camí d’aquestes persones, a través de la regularització administrativa i de l’experiència laboral. Un cop finalitzin el contracte, les persones participants seguiran reben acompanyament per aconseguir la inserció laboral a l’empresa ordinària tan aviat com sigui possible, aconseguint així tenir les necessitats bàsiques cobertes.

Contractes subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i efectuat d’acord amb les condicions establertes a la Línia ACOL del Programa Treball i Formació regulada per la Resolució EMT/349/2022, de 15 de febrer, per la qual s’obre la convocatòria per a l’any 2022 en relació amb les actuacions de la Línia ACOL del Programa Treball i Formació (ref. BDNS 610949), regulada per l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació (SOC – Treball i Formació), modificada per l’Ordre EMT/68/2022, de 20 d’abril.VEURE TOTES LES NOVETATS