Formació i Treball celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus

14 novembre 2023 Projectes

La Fundació Formació i Treball se suma un any més a la celebració de la 15a edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus que enguany se celebrarà del 18 al 26 de novembre. Durant tota aquesta setmana, la Fundació realitzarà diverses accions de sensibilització sobre el tema principal d’enguany: la reducció dels envasos. 

En aquest sentit, l’Entitat es compromet a realitzar formacions sobre la gestió de residus al seu personal amb la finalitat d’aconseguir una classificació de residus al 100%, per reduir així l’impacte mediambiental que crea la mala classificació d’aquests. En aquesta formació, la Fundació presentarà un estudi realitzat a cadascuna de les seves 7 delegacions per adaptar la zona de classificació de residus. Durant la formació, es presentaran les noves etiquetes i dissenys per aconseguir una millor classificació d’envasos. 

A més, seguint amb les formacions, la Fundació realitzarà una formació tècnica sobre gestió de residus per tots aquells usuaris o usuàries dels diferents departaments que utilitzen de manera habitual el punt net, per millorar-ne la seva gestió i que sigui més satisfactòria. 

D’altra banda, també es realitzarà una taller de sensibilització amb la Fundació Kilian Jornet. L’activitat consisteix en fer una passejada per la platja del Bogatell de Barcelona per recollir les restes d’envasos que hi podem trobar. 

Pel fa a la línia alimentària de la Fundació, D’ins Escola – Restaurant, es proposa dur a terme un concurs intern sobre com millorar el procès de reciclatge d’envasos en el nostre restaurant. En aquest sentit es recopilaran idees de cada persona i es seleccionarà la més enginyosa i viable per dur a terme aquesta millora, amb l’objectiu de millorar la gestió del reciclatge d’envasos al nostre restaurant. 

I finalment, pel que fa a la línia tèxtil de la Fundació, la nostra botiga Botiga Amiga amb Moda re-, ubicada al Fòrum, reagalarà 20€ de descompte a la persona que aconsegueixi fer-se un look en dos minuts, amb peces de roba de la botiga. La proesa de la persona que ho assoleixi serà gravada per després publicar-la a les Xarxes Socials de Botiga Amiga i donar a conèixer la roba de segona mà com a opció viable per a la reducció de residus. 

Per acabar, Formació i Treball durà a terme altres activitats durant tota la setmana tant de difusió interna com de difusió externa. Aquestes activitats aniran des de la comunicació i difusió de les activitats, fins a la realització de diferents visites a la seu central de la Fundació a Sant Adrià de Besòs, com de visites a la planta de compostatge de Vila-seca, passant per diferents formacions i accions de sensibilització tant internes, com externes o en escoles. 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR 2023), és la major campanya de sensibilització sobre aquest tema a Europa. Una iniciativa que anima a tota la ciutadania europea a dur a terme accions per conscienciar sobre la importància d’optar pel consum responsable i potenciar així la reducció de residus. VEURE TOTES LES NOVETATS