Formació i Treball lliura roba i complements a gairebé 20.000 persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya

02 abril 2024 Notes de premsa

  • El model de lliurament social, referent a tot l’Estat, es porta a terme a través de la cadena de botigues Moda re-. 
  • En l’actualitat l’Entitat compta amb 24 botigues on realitzar aquesta entrega social, fet que afavoreix l’erradicació d’estigmes i marginalitat en el moment de sol·licitar aquest ajut. El dret a escollir la roba permet una experiència més flexible i adaptada a les necessitats individuals. 
  • El punt clau pel bon funcionament del programa és l’aliança amb els agents derivants, com Càritas Diocesana de Barcelona, serveis socials municipals de l’Ajuntament de Barcelona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet o bé entitats socials arrelades al territori.

Sant Adrià de Besòs, 2 d’abril de 2024 – Els Programes d’Entrega Social que gestiona Formació i Treball han tingut un impacte sobre 18.726 beneficiaris i beneficiàries aquest 2023 a través del lliurament de roba a persones procedents de diversos serveis socials o entitats mitjançant un model basat en el dret a escollir a través de les botigues de roba de segona mà que gestiona l’entitat.  

Per poder garantir les entregues i millorar l’experiència de les persones usuàries, Formació i Treball ha apostat des de fa dos anys per anar cap a un model digital en el qual, a través de codis QR vinculats a un import econòmic com a mètode de pagament, s’ha permès passar d’una entrega centralitzada en un únic punt de venta i distribució a un sistema descentralitzat on hi conflueix la venta i l’entrega social a totes les botigues pròpies de l’entitat.

En total s’han habilitat 24 punts de venta on hi conflueixen col·lectius derivats a l’ajuda social i persones que creuen en la moda de segona mà i compren en aquests establiments. D’aquesta manera, s’han pogut distribuir fins a 38.500 peces de roba impulsant així la dignificació en el primer pla i fomentant el dret a escollir en funció dels gustos i preferències d’aquestes persones. 

Avançar cap a un model digital ha estat clau per aquesta transformació, permetent generar una xarxa de 66 entitats distribuïdes entre l’àrea metropolitana de Barcelona, el Camp de Tarragona, la Catalunya Central i el Garraf, entre les quals destaquen institucions com l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i entitats com Càritas Diocesana de Barcelona. 

La xarxa cada cop més extensa en entitats i territori mostra una creixent important en oferir una experiència que trenqui amb l’estigma associat a l’ajuda social tradicional. L’accent en proporcionar a les persones usuàries l’oportunitat d’accedir als productes en entorns comercials consolida una experiència més flexible i adaptada a les necessitats individuals de cadascú. Aquesta transició representa un pas significatiu cap a l’autonomia i la dignificació de les ajudes socials de les persones amb situació de vulnerabilitat.



VEURE TOTES LES NOVETATS