Formació i Treball reivindica el 25N amb tres exposicions sobre la violència de gènere

20 novembre 2023 Projectes

La Fundació Formació i Treball reivindica un any més el 25 de novembre, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones, amb tres exposicions de l’Institut Català de les Dones que estaran ubicades a les delegacions de Sant Adrià de Besòs, Garraf i Tarragona (a la seu de Constantí), per donar a conèixer de manera pedagògica les violències masclistes i evitar tota mena de discriminació per raons de gènere, construint així una societat més lliure, igualitària i justa.  

Així doncs, a la seu central a Sant Adrià de Besòs, s’instal·larà l’exposició Fotoperiodistes. Mirades a les violències masclistes arreu del món. Aquesta mostra ens endinsarà a les realitats de moltes dones que no son escoltades, representades i ni tan sols situades en un món d’homes que les agredeix, les silencia i les oculta. Realitats que simbolitzen l’experiència de milions de dones que a través de les seves mirades i vides, representen diferents formes d’opressió que pateixen les dones. 

D’altra banda, a la delegació del Garraf, es mostrarà l’exposició d’Itineraris de vida. Dones compromeses a Catalunya. Aquesta exposició dona a conèixer la vida de 12 dones que van viure la Guerra Civil i les dècades posteriors, moltes d’elles desconegudes, fins ara, pel gran públic. La narrativa biogràfica i les imatges il·lustren les històries de vida d’aquestes dones compromeses amb Catalunya. 

Per últim, a la delegació de Tarragona, més concretament a Constantí, es mostrarà l’exposició Francesca Bonnemaison: educadora de ciutadanes. L’exposició posa en valor la figura de Francesca Bonnemaison i Farriols en el 150 aniversari del seu naixement. Bonnemaison va ser la fundadora de l’Institut de Cultura i de la Biblioteca Popular de la Dona l’any 1909 i, com a tal, una gran promotora de l’educació femenina. 

Enguany, són tres les delegacions de Formació i Treball en què es podran veure aquestes exposicions, però amb l’objectiu i les ganes que arribi a totes les delegacions de Formació i Treball durant els propers anys. 

Les exposicions estaran vigents des de dilluns dia 20 fins divendres dia 24 en el cas de la delegació del Garraf i de la delegació de Tarragona. En el cas de la delegació de Sant Adrià de Besòs, l’exposició es podrà veure del dia 20 al divendres 1 de desembre. 

A més, totes les exposicions s’enmarquen dins de les accions de prevenció i sensibilització del projecte AVANCEM JUNTES, per la millora dels itineraris sociolaborals de dones treballadores de les empreses d’inserció que han patit violència de gènere. En aquest sentit, durant la setmana es realitzaran tallers en les sessions del programa a les diferents delegacions on es desenvolupa, Sant Adrià i Vilanova i la Geltrú. 

D’altra banda, la Fundació ha organitzat una sèrie d’accions de sensibilització i prevenció en aquest àmbit i durant tota la setmana es penjaran a les delegacions i a les nostres xarxes socials una sèrie de recomanacions per aconseguir erradicar les violències envers les dones, i fer d’aquest món, un món lliure de violències masclistes. 

El Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones va ser aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 17 de desembre de 1999. Des d’aleshores se celebra anualment el 25 de novembre en memòria de les germanes Mirabal. La proposta perquè se celebrés en aquesta data la va realitzar la República Dominicana, amb el suport de 80 països. La violència contra les dones es presenta en molts àmbits, i impacta en tots els àmbits de la seva vida, la salut, les relacions socials, el desenvolupament professional, entre molts altres que condicionen i dificulten la seva participació en la vida pública. Fins al 70% de les dones experimenta violència en el transcurs de la seva vida. 



VEURE TOTES LES NOVETATS