Millorem l’eficiència en el procés de tria de la roba gràcies al projecte Pas a Pas

24 novembre 2023 Projectes

La Fundació Formació i Treball ha millorat la traçabilitat del procés de tria, emmagatzematge i distribució de la roba a la nostra planta de Sant Esteve Sesrovires, gràcies al projecte Pas a Pas, de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Residus de Catalunya. Amb l’objectiu de fer créixer la reutilització de la roba en augmentatr l’eficiència en el procés de tria d’aquesta, el projecte ha permès la implementació del software A3ERP i el disseny d’un sistema de reporting amb l’eina Power B1. A més, el projecte ha permès la implementació d’equips tecnològics que garanteixen una millor traçabilitat del flux de la roba. Aquest software i complements permeten controlar internament el recorregut de la roba de la roba triada, identificar i controlar de forma més acurada els productes en stock. 

A més, el projecte ha impulsat un sistema digital d’identificació i control dels productes. El nou sistema, a més de millorar la identificació i el control, permet gestionar el big data generat per la classificació dels productes triats, i tenir un control que ajudi a una millor gestió dels stocks. Aquesta digitalització del procés ha estat un pas imprescindible per aconseguir processar els volums creixents de roba que es tracten a planta, que representen un increment anual d’unes 1.000 tones de roba valoritzades, i una quantitat equivalent de residus evitats. 

D’altra banda, s’han revisat totes les fases del procés per identificar de forma acurada aquelles operacions susceptibles de millora. Es va detectar que era necessari enfortir el mòdul de gestió de stocks i magatzem del nostre software A3ERP. Les millores en aquest software eren un pas essencial per poder millorar el control de la traçabilitat.

S’ha dissenyat i estructurat el nou sistema, identificant processos, usuaris de cada procés i “key user” de cada procés. Sota la lògica d’identificar les persones propietàries de cada informació i assignant les responsabilitats, s’ha format a l’equip en el funcionament del software per a la definició del mestre d’articles, la gestió de stocks, entrada de comandes i sortida de comandes. 

Finalment, la millora tecnològica introduïda ha quedat plenament incorporada en el sistema de funcionament de Formació i Treball, i per tant tindrà una clara continuïtat al llarg dels propers anys. Esperem que en els anys següents puguem millorar encara més la gestió dels nostres stocks, magatzem i retail mitjançant una major sofisticació dels aspectes de software intel·ligent ja incorporats.VEURE TOTES LES NOVETATS