A través del treball en xarxa Formació i Treball consolida l’entrega social amb més de 50 entitats

18 octubre 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball gràcies al Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa una nova edició del Programa d’Entrega Social (PES) per Entitats. Amb aquesta edició, el PES ja en suma 9 consecutives amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de roba i aliments de famílies que es troben en situació o en risc d’exclusió social i/o en situació de pobresa. 

La iniciativa impulsada per Formació i Treball ha demostrat ser una bona eina i alhora un recurs per donar accés a la roba i els aliments a les persones d’arreu del territori català. A més, el PES d’Entitats aposta per un treball en xarxa amb les més de 50 entitats socials que hi participen per aconseguir millorar la vida de les persones, consolidant-se en cada territori i descentralitzant-se per arribar cada vegada a més persones. 

Aquesta descentralització de l’Entrega Social permet arribar a més perfils de gent i aconsegueix fer incidència a diferents territoris de Catalunya a través de la xarxa d’entitats que hi participen. Tenim una ferma i consolidada xarxa d’agents a la comarca del Camp de Tarragona i a Barcelona, on més de 20 entitats respectivament col·laboren amb el programa d’entrega social de Formació i Treball; a més, estem treballant activament per consolidar noves aliances a l’àmbit metropolità de Barcelona (especialment Baix Llobregat i Barcelonès Nord), el Penedès i les Comarques Centrals. 

Els Programes d’Entrega Social per Entitats tenen dos tipus d’entregues: la roba i els aliments. El lliurament de la roba i complements es realitza a través d’unes targetes PES que l’entitat realitza segons les necessitats de la persona usuària. Aquesta targeta PES es pot bescanviar a qualsevol dels establiments Botiga Amiga amb Moda re- que hi ha repartits pel territori, fugint així del model assistencialista i fent que les persones puguin escollir segons els seus gustos i preferències. 

Com a novetat, l’entrega social de roba i complements s’està desenvolupant a través d’una eina digital impulsada per la fundació per a la digitalització de les derivacions per part de les entitats i emetre les targetes PES. Un salt qualitatiu en les entregues que permet tenir una major comunicació entre les entitats socials i fer un millor seguiment sobre el bescanvi de les targetes PES. D’altra banda també s’aconsegueix obtenir amb més precisió els indicadors d’impacte i el perfil de les persones derivades. Una digitalització que ja es va fer l’any passat amb les persones derivades dels Serveis Socials Municipals de l’Ajuntament de Barcelona, de Santa Coloma de Gramenet, de Sant Adrià de Besòs i altres entitats com Càritas Diocesana de Barcelona. 

D’altra banda, el Programa d’Entrega Social per Entitats també disposa de l’entrega social d’aliments, que es fa a través de menús socials dirigits a col·lectivitats, que es duen a terme a través de la nostra escola d’hostaleria D’ins, i de bosses d’aliments que es poden recollir a través del nostre menjador social Taula Amiga, a Tarragona. 

Els Programes d’Entrega Social impulsats per la Fundació Formació i Treball generen llocs de feina promovent activitats productives vinculades a la justícia social i ambiental, i en un model d’economia circular promovent i participant en projectes que tenen un quàdruple impacte: social, facilitant l’accés a productes de primera necessitat; econòmic, creant llocs de feina sostenibles en el territori per a persones vulnerables; mediambiental, allargant el cicle de vida de productes i reduint així la generació de residus; i comunitari, afavorint propostes de proximitat al i des del territori. VEURE TOTES LES NOVETATS