Primer aniversari de la inauguració del primer córner de Moda re- a Alcampo!

14 maig 2022 Cornellà de Llobregat

Avui fa un any que es va obrir el primer córner de roba de segona mà en l’Hipermercat Alcampo de Sant Boi de Llobregat, va ser el primer dels set córners que es troben actualment en diferents localitats de Catalunya: Sant Quirze del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Sant Adrià de Besòs, Mataró, Esplugues de Llobregat i al Centre Comercial Diagonal Mar de Barcelona.

El 14 de maig de 2021 va ser el primer cop que Moda re-, un projecte social de Càritas, instal·lava aquest córner que permet afavorir la reutilització de roba i a la vegada la inclusió sociolaboral de col·lectius vulnerables. Aquest córner Moda re- està gestionat per la Fundació Formació i Treball, i està situat a la zona de tèxtil d’Alcampo i compta amb un assortiment d’aproximadament 700 referències amb preus que oscil·len entre els 2 i els 20 euros, i varien en funció de les diferents ofertes.

La incorporació d’aquest nou córner va suposar un pas més en pro de l’economia circular i la reducció de residus afavorint a més la integració social de persones en risc d’exclusió social. A més, es va avançar a la pròxima llei sobre residus que planteja implementar la Generalitat de Catalunya en la qual es vol aplicar un model semblant al que ja es pràctica en alguns d’aquests Hipermercats, per tal d’ajudar a reduir la contaminació de la indústria tèxtil, la segona més contaminant darrere de la indústria petroliera.

Formació i Treball s’encarrega de la gestió d’aquest córner impulsat pel projecte social Moda re-, una iniciativa que, a través de la recollida, selecció i venda de roba, promou la contractació de persones vulnerables, acompanyant-les través d’un procés d’inserció personalitzat amb l’objectiu d’incorporar-les al mercat laboral, una vegada adquirides les competències professionals necessàries.

Col·laboració entre Alcampo i Moda re-

La col·laboració entre Alcampo i Moda re- va començar el 2020, quan es van instal·lar contenidors de recollida de Càritas en alguns dels seus pàrquings, i un any després va ser quan Alcampo es va convertir en el primer hipermercat a Espanya en posar en primera línia aquesta iniciativa social amb un doble objectiu: d’una banda, donar visibilitat al rerefons del projecte Moda re- i d’una altra, conscienciar els consumidors de la importància de la reutilització tèxtil.

A més, Alcampo cedeix l’espai sense benefici, sent la totalitat del marge generat per aquestes vendes destinat a projectes socials vinculats a Càritas i també dona a aquesta entitat les peces de les seves botigues que són aptes per a l’ús però no per a la venda, perquè siguin incloses en els circuits de reutilització, reciclat i donació de Moda re-. Però aquesta col·laboració no va terminar aquí i ha continuat creixent durant el 2021 i el 2022, ja que, actualment tenim operatius 7 córners a diferents Hipermercats Alcampo de Catalunya.VEURE TOTES LES NOVETATS