Arrenca a la delegació de Badalona la tercera edició del projecte de confecció tèxtil Teixint Futur

08 març 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball ha posat en marxa aquest mes de febrer la tercera edició del projecte Teixint Futur, una iniciativa que té com a finalitat la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social. La gran novetat és que, enguany, el projecte es realitza a la nova delegació de Badalona de la Fundació; i compta amb 12 persones participants en situació de vulnerabilitat, la majoria de les quals han estat derivades per Càritas Diocesana de Barcelona, i tenen certa experiència en el camp de la costura.

Teixint Futur és un programa de formació i inserció de 6 mesos de durada, finançat per la convocatòria 2022 INDITEX de Cáritas Española, dirigida a donar suport a col·lectius vulnerables en risc d’exclusió social.

El projecte Teixint Futur està format per tres grans eixos:

Accions formatives, que es desenvolupen entre els mesos de febrer i maig, inclouen:

  • Un curs de costura i confecció, per a l’aprenentatge d’un ofici (240 h).
  • Una formació per al desenvolupament de competències transversals (85 h).
  • Unes accions complementàries, encaminades a l’empoderament individual i col·lectiu de les persones participants. Entre aquestes accions, s’inclouen xerrades, tallers i activitats fora del centre formatiu.

Pràctiques no laborals en empreses, perquè les persones en risc d’exclusió puguin adquirir un aprenentatge en un entorn real del mercat de treball.

Accions d’acompanyament i suport a la inserció, amb el suport d’un/a prospector/a laboral.

En el projecte també cal destacar l’aplicació de la metodologia APS (projectes d’aprenentatge i servei). En aquest sentit, les persones que participen en els tallers poden retornar a la comunitat els coneixements adquirits durant la formació i les pràctiques.

Teixint Futur és un exemple més d’un projecte que des de la Fundació Formació i Treball es du a terme amb l’objectiu de seguir fomentant la inserció sociolaboral de persones vulnerables en risc d’exclusió social.

                 VEURE TOTES LES NOVETATS