Arriba La Pionera, un nou espai per a la gent que comença

16 febrer 2018 Notícies

El proper 21 d’abril al barri del Poblenou de Barcelona La Pionera, un nou espai que vol donar una primera oportunitat a la gent que comença. El projecte està pensat en clau de suport al ric teixit emprenedor, creatiu, maker de la ciutat i al conjunt de projectes d’innovació sòcio-econòmics que impulsen les entitats barcelonines.

La Pionera, impulsat per la Fundació Formació i Treball juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, serà un espai inclusiu i obert a tota la ciutadania. L’espai oferirà alternatives de lleure per les famílies, els joves i per a persones de totes les edats. A través de la seva programació d’espectacles musicals i activitats socio-culturals serà atractiu per un públic el més ampli possible, que primer convidarà al veïnat del barri i després a la resta de la ciutat.

Es tracta d’una iniciativa, amb vocació socio-empresarial, que busca crear noves oportunitats per a tot tipus de persones emprenedores, siguin graduades en disciplines com el disseny o les arts, comerciants o de col·lectius en dificultats d’accés al mercat laboral, mantenint en l’eix central la perspectiva de gènere. La Pionera aspira a convertir-se en un espai de referència de ciutat per tots aquells que comencen un projecte. Aquesta iniciativa reprodueix un model experimental sorgit a ciutats innovadores com París o Berlin.

En formaran part iniciatives emprenedores o socio-empresarials que:

  • Es trobin en fase d’incubació, proves pilot o llançament
  • Tinguin caràcter innovador i capacitat transformadora
  • Generin nova ocupació a la ciutat de Barcelona
  • Respectin els criteris de compromís social, ambiental i comunitari
  • Siguin de proximitat amb el territori
  • Ofereixin oportunitats a persones en situació de vulnerabilitat social

La Pionera servirà com a espai d’incubació de projectes del món del comerç i els mercats, l’art i el disseny, la gastronomia i les activitats culturals. Noves idees en aquest àmbit podran assajar la seva activitat econòmica, entrar en contacte amb els consumidors i testar la seva oferta.

La Pionera començarà a funcionar el proper 21 d’abril. Estarà ubicat al final del passeig de Calvell, al barri de Poblenou, districte de Sant Martí, que s’ha implicat en el disseny i muntatge d’aquest projecte i que ha implicat a un gran conjunt d’entitats, moltes d’elles estretament vinculades al  territori.

L’espai acollirà una zona de venda i promoció formada per 30 expositors, una zona de descans i gastronomia, formada per set punts de venda, i un escenari central i dos punts de música on tindran llocs les activitats culturals, musicals i artístiques.  

Pel que fa als horaris d’obertura variaran segons l’època de l’any. A l’hivern està previst que obri dissabtes i diumenges de 10 a 20 hores mentre que a l’estiu funcionarà els divendres, dissabte i diumenge de 12h a 22h.

Més informació: lapionera.barcelonaVEURE TOTES LES NOVETATS