Bici Amiga porta a la Festa de la Bici el seu projecte d’inclusió i mobilitat sostenible

16 abril 2018 Notícies

Una jornada sobre rodes. El passat diumenge 15 d’abril Barcelona tornava a celebrar la Festa de la Bici i, com no podia ser d’una altra manera, Bici Amiga hi era present!

El plat principal de la festa era la bicicletada popular, que va recórrer 12 quilòmetres del centre de la ciutat. A més, es comptaven diverses activitats i tallers al passeig de Lluís Companys, a l’Arc de Triomf. que tenien com a objectiu promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual a Barcelona.

Situats a l’stand número 30, els treballadors i voluntaris de Bici Amiga van atendre desenes de nens i nenes que es van acostar per decorar la seva bici. Entre tots els assistents, es va sortejar una bici reparada per Bici Amiga i tothom va poder conèixer, de més a prop, el projecte d’inclusió que es porta a terme.

Coincidint amb aquest esdeveniment, Bici Amiga ha activat una promoció lligada a la comunitat universitària de la UPC: els alumnes d’aquesta universitat poden aparcar les seves bicicletes de forma gratuïta al pàrquing situat a l’avinguda Eduard Maristany, 4; per fomentar la mobilitat sostenible també amb el col·lectiu universitari.

Bici Amiga, molt més que bicicletes

Bici Amiga és la iniciativa al voltant del món de la bicicleta  que afavoreix la mobilitat sostenible i la inserció sociolaboral promoguda per la Fundació Formació i Treball. D’entre els seus serveis destaca el primer pàrquing vigilat de bicicletes, el taller de reparació i manteniment, formació en autoreparació, punt de recollida i recollida a domicili de bicicletes.

A l’abril de 2014 vam obrir el primer aparcament de bicicletes a Barcelona gràcies a la cessió, dins del marc del Pla Buits, d’un solar per part de l’Ajuntament de Barcelona. Al setembre del 2017 vam viure un nou capítol a la nostra història amb el trasllat de BiciAmiga a l’avinguda Eduard Maristany, 4 de Sant Adrià de Besòs (al Fòrum). Tenim l’objectiu d’ampliar la xarxa de pàrquings de bicicletes a altres espais de Barcelona i diferents municipis de Catalunya, ja siguin gestionats per la pròpia Fundació o en col·laboració amb altres entitats sense afany de lucre.

BiciAmiga va ser seleccionat per la convocatòria d’emprenedoria social de l’Obra Social “la Caixa”, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS