Campanya canvi d’armari: la teva roba usada encara té molta vida

03 maig 2019 Cornellà de Llobregat

Des de la Fundació Formació i Treball s’inverteix en iniciatives en benefici de les persones en situació de vulnerabilitat. Així és que, per la millora i creació de diferents impactes et convidem a fer una activitat de sensibilització per potenciar la sostenibilitat a través d’una campanya de roba usada. Enguany hem de tenir en compte que el canvi d’armari s’ha endarrerit més de l’habitual per les inclemències del temps d’aquesta primavera. La teva roba usada encara té molta vida!

Amb aquesta actvitat és pretén facilitar que els canvis bruscos de temperatura no t’afectin tant, i ara que arriba la primavera, una d’aquestes tasques de l’any que més mandra ens provoca es fer el canvi d’armari. I com ho fem? La roba a la què no li dones més utilitat i que ja no fas servir, què millor proposta que donar-la a projectes socials. Les peces que ja no t’afavoreixen les podem reaprofitar i així fomentar l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat. La campanya del canvi d’armari l’utilitzem per informar-te que per a realitzar una iniciativa solidària l’únic que cal fer, en primera instància, és posar-se en contacte amb la nostra Fundació.

Amb aquest canvi d’armari, estem animant a les escoles a participar en aquesta iniciativa amb el objectiu de prendre consciència eliminant l’estigma risc d’exclusió social i fer una campanya solidària que promou la inclusió social. És molt important que nostre model educatiu es caracteritzi per formar els nostres alumnes com a persones solidàries i preocupades per les qüestions socials i les injustícies mediambientals que afecten el nostre entorn.

Seguidament, deprès que en aquest cas, l’escola faci la campanya es procedeix a realitzar la instal·lació d’uns contenidors de cartró de mesura (60x60x100) on es podrà dipositar la roba. Al final de la campanya, es proporciona un retorn sobre els quilos recollits i quin ha estat l’impacte mediambiental aconseguit.

Formació i Treball és responsable de la recollida de la roba d’aquests contenidors que any rere any van incrementant el seu ús ciutadà i per tant la quantitat de quilos recollits. La nostra Fundació es dedica a la recollida, selecció i classificació de roba usada amb el propòsit de formar i inserir laboralment a persones en situació de vulnerabilitat així com també l’entrega social de la roba.

L’impacte que tenen les campanyes és triple: social, facilitant l’accés del producte a les persones que tenen aquesta necessitat no coberta, mediambiental, ja que recuperem la roba, reutilitzant-la i fomentant la reducció del residu i econòmic, promovent llocs de feina per a persones vulnerables. A més, comprant en els nostres establiments de Botiga Amiga, estàs ajudant a impulsar aquest triple impacte.

Tots el  col·lectiu en general, que vulgui donar una segona vida a la seva roba fora de temporada a poder  realitzar una donació amb la campanya solidària! T’ animes fer-la? Vols contribuir a reduir el residu, generar més llocs de treball i facilitar l’accés del producte a les persones en situació de vulnerabilitat? Ajuda’ns! Amb tu és possible!

Col·labora!

Si ets un centre educatiu, de treball o entitat social organitza una campanya de recollida per compte propi en la teva comunitat o lloc de feina i així participar al teu col·lectiu més proper.

Qualsevol persona, empresa o centre educatiu pot fer donacions de roba o instal·lar un contenidor i formar part de processos de recuperació, restauració o transformació d’elements reciclats que desenvolupa la Fundació des de fa més de 25 anys. Si vols col·laborar pots posar-te en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a donacions@formacioitreball.org

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de Residus de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

 

                                                 Resultado de imagen de agencia de residusVEURE TOTES LES NOVETATS