Càritas instal·la a Tortosa 8 contenidors de recollida de roba usada

17 novembre 2017 Notícies
contenidor caritas

8 nous contenidors de recollida de roba usada aporten més color al municipi de Tortosa. La incorporació d’aquests nous contenidors vermells neix de l’acord signat entre Càritas Diocesana de Tortosa i Fundació Formació i Treball (membre del projecte Roba Amiga) que es va signar al maig d’aquest any. En aquest marc, l’Ajuntament de Tortosa vol promoure la instal·lació i servei de tractament de roba usada al seu municipi, apostant d’aquesta manera per un servei amb vessant social.

Convençuts que el treball conjunt té beneficis per a tots, Càritas ha començat a instal·lar aquests contenidors arreu de l’estat espanyol, mitjançant els quals contribueix a la creació de llocs de treball per a persones en situació o risc d’exclusió social, a més de la notable contribució en la cura del medi ambient.

L’objectiu és facilitar als ciutadans i ciutadanes del municipi l’accés als contenidors per dipositar-hi la roba de vestir, de la llar i sabates que ja no es fan servir, a fi que aquesta pugui tenir una nova vida ja sigui a través de la reutilització o del reciclatge.

La roba i sabates recollides als contenidors es portaran a la planta de tractament tèxtil del projecte Roba Amiga ubicada a Sant Esteve Sesrovires, per a la seva classificació i la seva posterior distribució en programes de lliurament social dirigits a famílies en risc d’exclusió social, la venda a través de la xarxa d’establiments Botiga Amiga o bé per al seu reciclatge.

Cal destacar que el desenvolupament d’aquest programa permet donar feina a més de 110 persones en risc o situació d’exclusió social a Catalunya, les quals, a més de gestionar el procés de recuperació durant la seva contractació, realitzen també itineraris de formació i acompanyament a la inserció laboral.

A més a més i com fins ara, Càritas Interparroquial de Tortosa seguirà recollint roba a les seves dependències del Carrer Montcada 37 i farà lliurament social a les persones més necessitades que s’hi adrecin.

Fruit del seu compromís amb les persones més vulnerables, Càritas Diocesana de Tortosa impulsa aquesta iniciativa a tot el territori de la diòcesi, una aposta institucional per una economia social i solidària, respectuosa amb el medi ambient i també, perquè té garanties del procés transparent i del destí ètic de la roba recollida.

Amb la instal·lació avui d’aquests 8 contenidors, la ciutat de Tortosa lidera el conjunt de municipis que instal·laran contenidors les properes setmanes.

 

       VEURE TOTES LES NOVETATS