Dones vulnerables finalitzen la primera acció formativa de la delegació de Comarques Centrals de Catalunya

27 abril 2023 Notícies

A finals de 2022 la Fundació Formació i Treball va inaugurar una nova delegació a Vic amb l’objectiu d’ampliar l’acció social de l’entitat en comarques centrals d’Osona, Bages, Anoia i Ripollés. Sota aquesta aposta, al llarg del primer trimestre de 2023 Formació i Treball ha realitzat una formació en Sistemes de Compostatge Casolans i Comunitaris en aliança amb Creu Roja Osona. Una formació que ha estat dirigida a dones en situació d’exclusió social participants d’itineraris soci-laborals de la Creu Roja. 

Durant els 5 dies de durada del curs s’han realitzat sessions teòriques a la seu de Creu Roja Osona situada a Vic i pràctiques en l’àrea de compostatge del Barri de Fontanelles de Les Masies de Roda i Àrea d’aportació de residus de Les Masies de Roda. 

Les jornades han estat impartides per Beta (Centro en Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia Ambiental i Alimentària) de l’UVIC- UCC . 

Algunes de les àrees d’aprenentatge han estat: 

  • Composició i procés de compostatge 
  • Models de gestió de la FORM i problemàtica de l’operació
  • Manteniment d’un punt de compostatge i transferència del material 
  • Caracterització del compost i la seva classificació 
  • Monitorització d’emissions 
  • Aplicació del compost 
  • Garbellat del compost i avaluació de qualitat del compost 

 

Botiga Amiga 

Actualment la Fundació Formació i Treball compta amb 3 establiments de la cadena Botiga Amiga amb Moda re- impulsats amb la diòcesi de Vic, en: Igualada, Manresa i Vic. 

El projecte aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i afavorint alhora la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social del territori. A més, els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables. Aquesta iniciativa empresarial sense ànim de lucre està destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, el reciclatge i la venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar ocupació social i sostenible.

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS