El món no s’atura i nosaltres tampoc. Memòria corporativa 2022.

26 juliol 2023 Notícies
Featured Video Play Icon

Durant el 2022 des de la Fundació Formació i Treball hem crescut en ubicacions, en projectes, en persones i en ambicions, fent d’aquest any, un any en què s’han assolit grans objectius i s’han plantejat nous reptes per trobar noves maneres d’arribar més i millor, intentant anar un pas per davant de les necessitats que sorgeixen dia rere dia a la societat. Incorporar la visió mediambiental de manera transversal en l’activitat missional de la Fundació ha estat, sens dubte, un d’aquests grans objectius. Sense perdre de vista l’eix vertebrador de la inclusió i l’entrega social, hem volgut tancar el cercle de l’impacte que tenen els nostres projectes en el món en el qual vivim. 

Amb un quàdruple impacte que comença amb  les persones, durant el 2022 hem atès 3.786 persones que es trobaven en un moment vital de vulnerabilitat per a acompanyar-les a dibuixar un futur més digne.

A través de formació professionalitzadora, hem realitzat gairebé 13.000 hores de capacitació. Mitjançant la creació d’activitats econòmiques que generen ocupació per a persones vulnerables, hem generat 705 llocs de feina en les nostres empreses d’inserció. Amb tot, a partir dels itineraris personalitzats, hem acompanyat a la contractació de més de 800 persones en empreses ordinàries.

Per fer sostenible tot aquest projecte social és vital el rendiment de les activitats econòmiques. Des de les diverses línies productives i de serveis generem llocs de feina que fan de pont cap al mercat de treball per a futurs treballadors i treballadores alhora que tenim cura del medi ambient. Com per exemple la recollida i tractament de tèxtil que es basa en la seva reutilització amb criteris ètics i en un model d’economia solidària, verda i circular, que permet generar ocupació sostenible en el temps per a persones en situació d’exclusió social o en risc de vulnerabilitat.

En el darrer any hem gestionat més de 23.000 tones de tèxtil que es convertiran en un recurs a gràcies a la reutilització o el reciclatge, generant 399 llocs de feina per a persones que es troben en un moment de vulnerabilitat. Aquesta gestió ha permès un estalvi de 582.150 tones d’emissions de CO₂ reduint la petjada mediambiental. Amb aquestes dades ens refermem com a un dels gestors tèxtils més importants de l’estat espanyol. 

En el cas de la reutilització, la roba es canalitza a través de l’entrega social i de la venda en més de 140 establiments de consum ètic per a tota Espanya. En el cas de Catalunya es distribueixen als 24 comerços propis Botiga Amiga amb Moda re i els 7 punts de venda als hipermercats Alcampo.

D’altra banda, D’ins, la divisió alimentària de la Fundació, una altra de les línies productives, es basa en un model de gastronomia inclusiva que ofereix oportunitats formatives i laborals a persones vulnerables dins d’un entorn modern, professional i competitiu. Disposem actualment de 7 restaurants a Barcelona i àrea metropolitana i de la gestió de 7 menjadors socials a les províncies de Barcelona i Tarragona, a més a més d’altres projectes de col·lectivitats com el repartiment d’àpats a domicili. També hi sumem serveis de càtering a empreses i particulars.

Durant el 2022, D’ins ha elaborat 620.821 àpats, 167.322 dels quals, es van lliurar a persones vulnerables. A més, va elaborar 1.300 menús diaris per a col·lectius vulnerables i va donar feina a 119 persones en situació de vulnerabilitat. L’activitat de D’ins va aconseguir recuperar 344.993 kg d’aliments que van estalviar 120,16 tones de CO₂.

Pel que fa a iServeis, la nostra línia de serveis, ofereix una proposta de contractació responsable que fa que les persones que hi treballen es formin en un ofici i assoleixin una experiència que els facilita fer el salt al mercat laboral. Treballem per respondre a les demandes del teixit econòmic en els territoris on som presents, millorant i incorporant serveis vinculats a l’economia verda avançant cap a la valorització del residu, la gestió d’espais verds i la logística elèctrica. Un total de 131 persones en situació de vulnerabilitat han estat contractades en aquesta divisió.

De manera transversal hem atès a 22.958 persones a través dels Programes d’Entrega Social que l’entitat gestiona des de fa més de 30 anys, treballant activament per millorar la dignificació dels lliuraments i cobrint necessitats bàsiques d’aliments, roba i mobles a famílies en situació de vulnerabilitat. Aquesta entrega, es consolida un any més com a eina clau per a dotar de productes de primera necessitat, a través de les derivacions d’Ajuntaments i entitats distribuïdes pel territori català.

I volem ser més en aquesta responsabilitat, que és global. A partir d’aliances i treball en xarxa. Amb projectes de cocreació i transformació, compartint coneixement, impulsant la innovació, així com sensibilitzant en campanyes i mitjans de comunicació propis i externs. Compartim el que fem i el que volem aconseguir per poder arribar a més persones i sumar en la consecució d’una societat més justa i inclusiva, on tothom pugui viure dignament.

Per què el món no s’atura i nosaltres tampoc.

 

Per conèixer més a fons les dades,

consulteu la Memòria Corporativa!

 



VEURE TOTES LES NOVETATS