El Programa Làbora recupera el format presencial en la VII Jornada Networking

06 maig 2022 Notícies

Aquest dilluns 2 de maig, el Programa Làbora, en què participa Formació i Treball des de les àrees d’intermediació i orientació laboral, ha realitzat la VII Jornada Networking recuperant el format presencial al Mercat del Born de Barcelona després de dos anys de pandèmia. El projecte, de cooperació publicosocial liderat per l’Ajuntament de Barcelona juntament amb les entitats socials d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya) i Creu Roja, ha atès a més de 7.192 persones durant el 2021, un 7,9% més que l’any anterior.

 

A banda de l’orientació, la captació i la formació, l’any passat el programa va facilitar que 1.709 persones signessin fins a 2.406 contractes laborals diferents, unes xifres que superen els objectius marcats pel programa i que se situen a nivells similars als d’abans de la pandèmia. Entre els contractes signats, el 67% van ser dones i un 46,4% amb persones de més de 45 anys.

 

Les xifres s’han donat a conèixer durant la jornada de Networking del programa en què van participar més de 275 persones candidates i 149 empreses, que al llarg de la jornada han disposat d’un espai per generar entrevistes ràpides individuals amb el propòsit de cobrir vacants o d’ampliar borses de feina, i per conèixer perfils professionals per a poder cobrir vacants actuals o futures.

 

Des de l’equip de prospecció de Formació i Treball, hem tingut l’honor de poder fer partíceps d’aquesta jornada de Networking a les següents empreses: AN Grup; Atrium Servicios Auxiliares S.L; Atysa Facility Services S.L; Formació i Treball, Empresa d’Inserció; Fundació Tallers; Grup Sagital; Grupo Eulen S.A; Hotel Acta Voraport; Hotels Hesperia; Makro S.A; Mullor S.A; OHL Servicios Ingesan; Optima Facility Services i Servicesa.  

 

El Programa Làbora pretén fomentar l’ocupació i la millora de l’ocupabilitat de persones en risc d’exclusió social. El projecte facilita que empreses i entitats tinguin accés a una borsa de candidatures on, segur, trobaran la persona que millor s’ajusta a les seves necessitats de contractació laboral. L’orientació, la formació i la intermediació que es fa de cada persona, sempre seguint els criteris d’ocupació per competències, són la garantia del seu èxit. En aquest sentit, l’equip de prospecció de Formació i Treball, especialista en l’anàlisi del mercat laboral, duu a terme un seguit de píndoles formatives centrades en la millora competencial de les persones participants i en els diferents processos de selecció, utilitzant la selecció per competències com a eix vertebrador.

A part d’aquesta vessant formativa, l’equip de prospecció treballa colze a colze amb entitats del teixit empresarial de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana generant oportunitats i aliances en matèria de col·laboracions centrades a la gestió d’ofertes de feina, voluntariat corporatiu i d’altres relacions empresa-programa, amb l’objectiu de crear una generació de valor tant per les persones participants del programa com per les empreses col·laboradores. 

 

El programa ens permet obtenir grans resultats tant de formació com d’inserció, i vincula les empreses a un programa amb compromís i responsabilitat social que afavoreix la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania. La cooperació i el treball en xarxa entre l’Ajuntament de Barcelona, les entitats socials (entre les quals està la Fundació Formació i Treball) i el teixit empresarial de la ciutat són la clau per a una Barcelona més justa i inclusiva.



VEURE TOTES LES NOVETATS