Es posa en marxa “DARIU: Programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà” a la delegació de Catalunya Central. “Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea NextGenerationEU.”

02 novembre 2023 Notícies

Iniciem “DARIU:Programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà” a les  comarques d’Osona i l’Anoia, un programa que posa un especial èmfasi en poblacions de menys de 5.000 habitants. 

Es tracta d’itineraris individualitzats de formació i orientació laboral per a millorar la capacitació de dones aturades amb l’objectiu de fomentar la seva participació en les activitats econòmiques del seu territori. Aquestes actuacions estan subvencionades pel SOC i es financen amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió EuropeaNextGenerationEU. 

Durant aquest trimestre s’ha iniciat el projecte a la comarca d’Osona, on s’estan atenent unes 15 participants que estan rebent una atenció personalitzada per part de la tècnica de refèrencia i la col·laboració d’altres professionals. Els itineraris tindran una durada mitja d’entre tres i sis mesos depenent de les necessitats de cada participant.

El programa ofereix accions formatives d’acompanyament en l’àmbit general, àmbit digital i àmbit d’economia verda, així com accions d’acompanyament a l’orientació i la inserció per a la millora de les seves competències i empleabilitat. El requisit per poder participar és estar inscrites al SOC com a demandants d’ocupació i no estar ocupades en el moment d’iniciar l’itinerari. 

La participació en la totalitat de l’itinerari és subvencionada i les dones que finalitzin el seu itinerari podran rebre un incentiu de participació de tres-cents euros. El projecte estarà en vigor fins el mes de maig de 2024.

 

 

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS