Fem trenta, gràcies a tu!

06 octubre 2023 Notícies

La Fundació Formació i Treball celebra el seu 30è aniversari d’història. 30 anys al servei de les persones i fent d’aquest món, un món més just, ètic i sostenible. Des de fa 30 anys, la Fundació ha vetllat per lluitar contra les desigualtats socials a través del que considerem l’eina més important: la feina. Milers de persones han sigut ateses pels serveis que ofereix la Fundació i milers de persones han tingut l’oportunitat d’iniciar un itinerari d’inserció sociolaboral amb l’entitat, per poder construir-se un futur millor. Un futur que hem construït plegats i plegades al llarg d’aquests anys de trajectòria. 

Per celebrar-ho la Fundació va organitzar un esdeveniment de grans dimensions amb totes les persones que dia rere dia fan possible que tot l’engranatge de Formació i Treball, funcioni. En aquest sentit, el passat 1 d’octubre més de 250 persones lligades al grup van poder celebrar plegades la commemoració d’aquests 30 anys de feina imparable. Una jornada familiar, emotiva i engrescadora que no va deixar indiferent a ningú, i en que ens vam poder retrobar tots i totes en un ambient festiu i tranquil.

La celebració va comptar amb la participació de persones voluntàries, treballadores i participants d’itineraris de la Fundació així com els seus familiars. Totes elles, van fer possible que l’organització es materialitzés en una festa de tothom i per a tothom, i sobretot una festa on poder gaudir de les diferents realitats socials i culturals que acull l’entitat. 

En aquest aspecte es van organitzar activitats per adults i infants entre els quals va destacar una gincama, tallers de reciclatge i sensibilització, d’enquadernació, una zona per a jocs i relax per als més petits i petites de la casa, entre d’altres. Unes activitats que no haguessin estat possible sense la col·laboració de Carpas y Estands Sostenibles (qui ens va ajudar a organitzar la distribució de l’espai amb el muntatge de les carpes amb fustes sostenibles), Kids de Fiesta (proporcionant tipis, activitats i elements de decoració pels més menuts de la festa), Globos Eventos Barcelona (guarnint l’espai amb arcs de globos),  Biblioteca Font de la Mina (facilitant jocs, joguines i contes per infants) i l’equip de persones voluntàries que van dinamitzar els estands (liderades per la Glòria Novella, l’Angie Li, la Mar Pastor, la Núria Maya, el Marc Badia i la Verónica Scozzina). 

En paral·lel, persones voluntàries de la Fundació i del seu projecte de restauració D’ins Escola van servir un petit aperitiu per tots i totes les assistents, mentre DJ Ferri amenitzava la jornada amb música ambient. Posteriorment els i les voluntàries van servir el dinar, i finalment les postres. Per acabar l’acte de commemoració, vam tenir l’oportunitat de gaudir d’un concert en directe de Los Intangibles, grup al que també s’hi van sumar companyes de la fundació. 

A més, abans de marxar, es va revelar el mural col·lectiu realitzat per les persones assistents amb 12 llenços. Una obra d’art on van poder recrear amb dibuixos la proposta “què significa per tu la Fundació”. Els i les assistents es van poder emportar de regal una bossa de compost que s’ha realitzat a la nostra àrea de compostatge social a Vila-Seca, Tarragona. 

Finalment, la jornada també va comptar amb una zona expositiva que mostrava a través de cites i images, les fites més importants que ha realitzat la Fundació al llarg d’aquests 30 anys en el camí de la inclusió sociolaboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Per acabar ens agradaria donar les gràcies a les persones voluntàries que des del minut zero es van sumar per fer possible aquesta conmemorativa i que durant mesos han treballat perquè fos possible. I sobretot, gràcies a totes les persones que vau decidir passar un diumenge diferent, amb famílies i equip.

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS