Formació i Treball impulsa la campanya “Migrar, lluitar, viure”

08 novembre 2021 Notícies

A la Fundació Formació i Treball impulsem aquest mes de novembre  la campanya “Migrar, lluitar, viure”, una campanya de sensibilització sobre les persones migrants amb el hashtag #inclusióésdiversitat. Volem obrir una porta a conèixer persones que han vingut des de països propers i llunyans per treballar i construir una nova vida a Catalunya.

Durant deu dies les nostres xarxes s’ompliran de les veus d’estudiants, treballadors i treballadores de l’entitat que parlen en primera persona de les seves històries de vida i de les seves lluites. A través de vídeos, entrevistes i articles ens aproparem a projectes de l’entitat com l’ACOL, que promou la contractació i formació de persones en situació administrativa irregular, i Formació en alternança, un programa de formació i acompanyament laboral adreçat a joves tutelats des de l’Àrea de Suport al Jove de la DGAIA. També coneixerem la història de persones treballadores de les nostres empreses d’inserció que han aconseguit un contracte de feina i avui comencen a construir a poc a poc un projecte de vida propi, amb autonomia i possibilitats de formar-se i d’aprendre un ofici.

Un dels elements que és considerat clau en aquest projecte comunicatiu és trencar les barreres que ens impedeixen com a societat apropar-nos a la realitat del procés migratori, a les seves dificultats i a les seves fites, perquè també hi ha elements positius en totes les històries vitals. A través del capítol  “Trenquem mites”,  desmuntem prejudicis molt arrelats en el nostre imaginari que no revelen la realitat de les persones que viuen a Catalunya. Posarem també el nostre granet de sorra per una comunicació més respectuosa i més conscient a través dels posts “Comunicació inclusiva”

En aquesta edició, la segona campanya de l’any 2021, hem apostat per una imatge gràfica molt treballada que vol generar un major impacte dels continguts que tan acuradament s’han elaborat i pensat.

Esperem poder avançar pel dret de totes les persones a treballar, viure i relacionar-se en qualsevol país del món. 

 VEURE TOTES LES NOVETATS