Formació i Treball impulsa una nova delegació al Barcelonès Nord en aliança amb la Fundació Llegat Roca i Pi

20 gener 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball impulsa una nova delegació al Barcelonès Nord en aliança amb la Fundació Llegat Roca i Pi. Es tracta d’una nova nau ubicada al Polígon Industrial Badalona Sud, al carrer de la Mora número 23. Amb aquest nou espai es vol generar impacte social i econòmic en el territori a través dels diferents programes de formació i d’inserció sociolaboral de les dues fundacions i amb una oferta de contractació responsable de serveis a les empreses, amb la marca iServeis. La ubicació a la ciutat de Badalona significa una aposta estratègica per la generació de llocs de feina que millorin l’ocupabilitat de persones en risc d’exclusió social en el territori. Es consolida així l’aliança i el compromís de les dues entitats amb el mateix projecte. 

La nova delegació comptarà amb un equip de 26 persones, de les quals 10 seran treballadores i treballadors d’inserció que es dedicaran a la línia de serveis.  Es preveu que aquesta activitat econòmica ofereixi un entorn on alumnes dels diversos itineraris formatius puguin realitzar pràctiques en un entorn de treball real. Això facilitarà l’aprenentatge de nous oficis i la integració final en el mercat de treball.

El 20 de gener s’ha inaugurat el nou espai amb la presència de l’alcalde de Badalona Rubén Guijarro, que ha insistit en la “importància de l’ocupabilitat i de la creació d’oportunitats” i ha agraït la confiança en la ciutat per a la nova ubicació de la delegació. Per la seva banda, des de la direcció de les entitats implicades, Xavier Puig, codirector de Formació i Treball, i Mijail Acosta, director de la Fundació Llegat Roca i Pi, han remarcat que apostar per la inserció laboral és acció social enfocada a la inclusió i que cal treballar estratègicament en xarxa per fer possible projectes en aliança com el que representa aquesta nova delegació. 

L’aliança entre les dues entitats es va constituir l’octubre del 2019 i va significar un pas endavant en una relació ja establerta des del 2014 amb l’obertura del Taller Sant Isidre, un centre sòcio-ocupacional dirigit a persones sense llar. El conveni de col·laboració i el compromís econòmic de la Fundació Llegat Roca i Pi en aquest projecte és una opció estratègica per promoure un programa d’inserció laboral a la ciutat de Badalona com a mitjà per combatre l’exclusió laboral i social i oferir oportunitats d’accedir al mercat de treball als col·lectius més vulnerables.

iServeis

Les diverses activitats econòmiques del Grup Formació i Treball tenen un doble objectiu, crear llocs de feina per a persones en situació de vulnerabilitat i generar ingressos per a la sostenibilitat del projecte social. La línia d’iServeis de la Fundació trasllada el seu centre neuràlgic a Badalona per oferir serveis en els àmbits de reformes, neteja, serveis generals i medi ambient. Aquesta activitat permetrà la millora de l’ocupabilitat de totes les persones contractades en els seus equips. iServeis oferirà als municipis del Barcelonès Nord una proposta de contractació socialment responsable.

La línia de serveis de la Fundació s’ha anat consolidant al llarg de setze anys. El 1995 es va iniciar amb la recollida de roba, mobles i serveis de neteja. Al voltant de l’any 2000 s’hi van sumar serveis de construcció i reformes incorporat al llarg d’una dècada serveis de jardineria, gestió de punts verds, una bugaderia industrial i la línia de restauració el 2012.

Taller Sant Isidre

Una de les activitats d’acompanyament que s’hi desenvoluparan és el Taller Sant Isidre, impulsat el 2013 per la Fundació Llegat Roca i Pi i Càritas Diocesana de Barcelona com a un instrument d’inclusió social i de capacitació laboral per a persones sense sostre, totes elles derivades de Càritas, el centre diürn Folre per a persones sense llar i altres serveis socials i entitats de Badalona. La nova ubicació en aquest equipament, on es fan activitats productives i formatives, busca que els usuaris participin en formacions i esdeveniments de la delegació, alhora que es generin noves sinergies en el nou entorn.

Projecte Àngels

A la delegació del Barcelonès Nord el projecte Àngels seguirà actiu i coliderat per Roca i Pi, Formació i Treball i Càritas Diocesana de Barcelona La iniciativa va néixer el 2014 amb la missió de facilitar la formació, la integració i la incorporació sociolaboral de persones en risc d’exclusió social així com proveir de serveis d’arranjament de la llar a  col·lectius vulnerables, persones que es troben en situació de dependència física, psíquica o socioeconòmica. El 2019 Formació i Treball va absorbir aquesta empresa d’inserció i va integrar els serveis d’arranjament de la llar per col·lectius vulnerables, persones que es troben en situació de dependència física, psíquica o socioeconòmica, dins de la seva línia de servei de construcció i reformes.

 VEURE TOTES LES NOVETATS