Formació i Treball presenta el projecte WISE a altres entitats del tercer sector

21 juliol 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball ha realitzat un acte de difusió del projecte WISE (Work Integration Social Enterprises) For Digital Upskilling, cofinançat pel Programa Erasmus + de la Unió Europea, sota el títol “Up-skilling the disadvantaged workers – digital skills” aquest dijous 21 de juliol a les instal·lacions de la Fundació. Durant l’acte s’ha posat especial èmfasi en la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat i en el procés d’acompanyament d’aquestes per a la seva incorporació al mercat laboral: el paper de l’equip tècnic, la relació entre les entitats publicoprivades i la coordinació de diversos recursos, i enfocaments de formació digital per a treballadors en situacions vulnerables.

A l’esdeveniment, a més de presentar els resultats del projecte, s’ha ofert una ponència de la Marta Colomer, experta assessora en inserció laboral. Colomer ha parlat de com acompanyar des de l’autonomia i per a l’autonomia de la persona. “La nostra feina és un plaer, és apassionant, acompanyar a algú és poesia”, ha explicat durant la seva intervenció. A més, per acabar ha volgut encoratjar als tècnics d’inserció presents a acompanyar cada vegada millor a les persones.

Posteriorment a la ponència de Marta Colomer, Formació i Treball, de la mà del Lluís Blanci i el Marc López (ambdós tècnics d’inserció) han presentat els resultats del projecte europeu WISE, explicant les diferents visites a altres empreses d’inserció d’Europa i el conjunt d’aliances que s’han establert amb aquestes empreses. 

Després de la presentació del projecte, els i les assistents han pogut gaudir d’un esmorzar preparat per la nostra escola-restaurant D’ins i pel nostre personal d’inserció. Posteriorment, s’ha realitzat la taula rodona, moderada per l’Esteve Ferrer, coordinador de la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya. La taula ha presentat, de la mà d’Ecosol, Saó Prat, Suara i Formació i Treball, bones pràctiques en la millora de competències digitals dins l’acompanyament d’itineraris de treballadors i treballadores d’empreses d’inserció.

Finalment, els i les assistents han pogut realitzar una visita guiada per les instal·lacions de Formació i Treball on han pogut veure de primera mà i en directe, la tasca que dia rere dia realitza la Fundació.

En el projecte ERASMUS +, WISE (Work Integration Social Enterprises) for Digital Upskilling participen empreses d’inserció d’arreu d’Europa, actors essencials del procés d’inserció per a persones en situació de vulnerabilitat. En molts casos, aquestes empreses són proveïdores d’altres serveis per aquestes persones com formació professional, orientació laboral o intermediació laboral entre d’altres. Els WISE, com Formació i Treball, compleixen la seva missió d’interès general per facilitar l’accés i la inserció de persones en situació de vulnerabilitat al mercat ordinari, com a principal objectiu.VEURE TOTES LES NOVETATS