Formació i Treball rep la visita d’una delegació japonesa especialitzada en treball social

21 octubre 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball rep la visita d’una delegació japonesa de professors i professores de treball social. Les professores de benestar social de la Universitat de Kumamoto Gakuen del Japó, la Dra.Nobuko Nishina i la Dra. Midori Nishizaki, de la mà de Yasuyuki Hirota com a representant de la Fundació Ineval van visitar el passat mes de setembre la seu central de la nostra entitat.

Les docents van aprofitar la jornada per realitzar un recorregut per la seu, acompanyats de la responsable del Departament de Comunicació i Sensibilització, Alexandra González Pozuelo, i de Xiaocan Li, auxiliar tècnica de l’equip, per conèixer els diferents projectes que la Fundació du a terme.

La delegación va poder veure de primera mà el funcionament del Programa d’Entrega Social a través de la visita a una de les plantes de tractament tèxtil, al taller de mobles i a l’establiment Botiga Amiga amb Moda re- Fòrum, ubicats a la mateixa seu. El projecte d’entrega social es basa en un model d’economia circular que aconsegueix generar llocs de feina i ajudar a resoldre necessitats bàsiques (de roba i mobles) per a persones vulnerables, a la vegada que redueix la generació de residus mitjançant la seva apsota per la reutilització de productes en bon estat.

A més, també van poder conèixer de prop la nostra escola-restaurant D’ins. Un projecte de gastronomia inclusiva que ofereix oportunitats formatives i laborals a persones vulnerables a la vegada que lluita contra el malbaratament alimentari.

Aquesta no va ser només una visita, sinó que també va ser una oportunitat per promoure l’intercanvi d’experiències i aprenantatges entre persones de diferents regions que treballen en el mateix camp. La trobada ha servit per posar en comú els mètodes i metodologies de la inserció laboral i compartir idees i coneixements sobre el funcionament de les entitats socials.

Agraïm l’oportunitat i destigem continuar augmentant sinergies i coneixent noves experiències en els anys vinents.VEURE TOTES LES NOVETATS