Formacions d’auxiliar de magatzem i d’auxiliar de cuina les més demandandes en el Programa Eix Besòs d’ocupació i regularització

09 setembre 2019 Notícies

Des de Formació i Treball estem a la vanguardia en formacions a la teva mida que creen oportunitats i donem respostes a les persones que es troben en situació de risc d’exclusió social, perquè per nosaltres, el primer són les persones.

Dins del programa d’ocupació i regularització del Pla de Barris i Barcelona Activa, la nostra fundació va impartir formacions professionalitzadores de mossos/es de magatzem i  auxiliars de cuina a 10 persones vulnerables en base a les necessitats de cadascuna d’elles amb l’objectiu de donar-les-hi capacitació i formació laboral per l’obtenció de permisos de treball, de manera que les participants trobin una sortida laboral i a la vegada, el seu permís de residència.

Conscients d’aquest repte, la nostra fundació desenvolupa programes de capacitació i de competències professionals que actuen sobre la part pràctica i quotidiana de l’ofici, posant en valor l’experiència adquirida i ajustant-la a la demanda real del mercat laboral.

Els 10 participants del programa Eix Besòs tenen 7 nacionalitats diferents que van des d’Hondures, Colòmbia, Senegal, Costa Rica, Guinea Conakry, República del Congo fins a l’Equador. Una diversitat que enriqueix, no només als participants sinó al professorat i  l’entorn perquè és un intercanvi entre cultures que conviuen en un mateix territori. És la millor forma de viure que genera un enriquiment personal i social.

L’ocupabilitat és la millor manera de sortir de la exclusió social, i és per això que a partir de processos formatius i de pràctiques, a més d’un acompanyament ocupacional i social a través de tutories pel un coordinador, ha permès la millora tant personal com professional de les persones beneficiàries  d’aquest programa. Les formacions en perfils professionals són auxiliar de rehabilitació d’edificis, auxiliar de magatzem, auxiliar de cambrer/a de sala i auxiliar de cuina, així com de matèries transversals com català, i alfabetització digital, entre d’altres. A més, han complementat aquestes formacions obtenint els títols de carretó i el de seguretat marítima, en base a les necessitats de cada grup.

PLA DE BARRIS A L’EIX BESÒS

El programa d’ocupació i regularització de persones en situació irregular és una iniciativa del Pla de Barris i Barcelona Activa i és l’encarregat d’oferir el suport legal i econòmic necessari per a la tramitació del permís de treball, amb una  contractació de 12 mesos en un entorn que permeti la millora professional de les personesbeneficiàries.

Actualment L’Alix i la Johana són dues de les persones que van fer la formació d’auxiliar de cuina, i ara ja estan fent les pràctiques  al nostre restaurant, un espai compromès amb el creixement personal i professional dels alumnes.  Vine a dinar amb nosaltres i coneix més a prop una cuina de mercat on el valor humà i social és el que preval en els nostres  fogons i servei. Un espai tranquil i lluminós que serveix deliciosos menús a prop de la zona del Fòrum.VEURE TOTES LES NOVETATS