La Fundació Formació i Treball i el programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” renoven conveni per 2020

20 gener 2020 Notícies

Un any més la Fundació Formació i Treball renova el conveni de col·laboració amb el programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa a les províncies de Barcelona i Tarragona. Gràcies a aquesta nova signatura la Fundació seguirà treballant per la formació i inserció laboral de persones vulnerables a les seves delegacions situades a les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Tarragonès.

L’objectiu principal del programa Incorpora durant els més de 13 anys des que es va crear és el de treballar de manera transversal entre entitats socials i empreses per lluitar contra l’exclusió social a través de generar oportunitats laborals. Des de la Fundació Formació i Treball portem a terme aquest objectiu a través de diferents línies del programa Incorpora, entre d’elles:

Intermediació Laboral: Ofereix un assessorament individualitzat adreçat a persones vulnerables que es troben en recerca activa de feina. Sota aquest programa es realitza un assessorament professional i curricular i una orientació cap l’estabilitat sociolaboral.

Punts Formatius Incorpora (PFI): Sota l’aposta que la formació és un dels elements clau per a la inserció laboral es desenvolupa aquest projecte que s’adapta a les necessitats del mercat de treball actual. Gràcies a el qual centenars de persones reben una formació gratuïta i de qualitat amb pràctiques en empreses.

Programa Reincorpora: Programa dirigit a persones privades de llibertat que té com objectiu poder treballar de manera integral i personalitzada un itinerari d’integració sociolaboral. Compta amb tècnics/ques reincopora que ofereixen un acompanyament, formació, orientació i intermediació laboral així com un seguiment tutoritzat.

Punt Autocupació Incorpora (PAI): Un espai d’assessorament dissenyat per a persones en situació de vulnerabilitat que busquen una oportunitat laboral a través de l’autocupació. A través de tècniques especialitzades en la creació d’empreses, es fa un itinerari personalitzat per poder desenvolupar el pla de negoci, la recerca de finançament i la consolidació del negoci.

Gràcies a aquests programes des de l’entitat s’aconsegueix crear itineraris personalitzats d’orientació i acompanyament laboral a centeneras de beneficiaris amb un percentatge de més del 60% d’inserció laboral a empreses del territori.

Aquesta col·laboració permet a l’entitat treballar els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de la Agenda2030 i també als que hi col·laboren, concretament l’1-Fi de la pobresa-, el 8- Treball digne i creixement econòmic-, el 10- Reducció de desigualtats-, i el 17- Aliança pels objectius.

 VEURE TOTES LES NOVETATS